В ізоляторі Києва повісили організатора нападу на Тетяну Чорновол

15:42, 15.06.2017

Авторитета "Нетрика" чомусь не перевели до Лук'янівського СІЗО попри рішення суду.

Кримінального авторитета Олега Нетребка (на прізвисько «Нетрик»), якому інкримінували організацію нападу на журналістку Тетяну Чорновол (нині народний депутат – Ред.), повісили у камері ізолятору тимчасового тримання, що у Косогорському провулку в Києві.

 

Про це з посиланням на власні джерела повідомив народний депутат Віталій Купрій на своїй сторінці у Facebook  в четвер.

 

"Ключового свідка в справі Майдану зачищено!" – констатує у своєму дописі пан Купрій.

 

                                                              Олег Нетребко "Нетрик". 

 

На його думку, вбивство «Нетрика» в камері є очікуваним, адже саме він міг розповісти про злочини правоохоронців під час Революції гідності. Тим більше, що деякі з цих правоохоронців, за словами депутата, до цих пір перебувають на посадах.

 

«Ще під час Майдану я знав деталі цього нападу оскільки один із його учасників був моїм сусідом з міста Кам'янське. Саме «Нетрик» найняв банду з мого рідного міста на виконання цього злочину», - зазначає Віталій Купрій.

 

Депутат також додає: «Замовником цього злочину було керівництво тодішньої міліції, зокрема в.о. київського начальника Валерій Мазан, якого я також знав особисто. Адже саме він надав вказівку знищити матеріали оперативно-розшукової справи, якою було встановлено осіб, що організовували замах на мене в квітні 2012 року».

 

Правоохоронці наразі не прокоментували інформацію про вбивство "Нетрика", тоді як депутат Купрій у коментарях до свого допису стверджує, що отримав підтвердження цієї інформації з кількох джерел.

 

Нагадаємо, у грудні 2013 року під час Євромайдану зловмисники зупинили авто з Тетяною Чорновол на Бориспільській трасі, після чого її було жорстоко побито. При цьому, слідство встановило, що нападники мали на меті вбити Чорновол, зіштовхнувши її машину з дороги.

 

За словами самої Тетяни Чорновол, напад на неї було вчинено за особистим розпорядженням Віктора Януковича.

 

Згідно відкритих даних, 47-річний Нетрик був сином заступника начальника міліції Кам'янського. Перебував у міжнародному та національному розшуку.

 

Печерський районний суд Києва затримав Нетрика у травні, після того як Білорусь видворила його до України.

 

За даними слідства, безпосередні виконавці злочину - підлеглі «Нетрика», а також  члени Кам'янського організованого злочинного угрупування - Зінченко, Залюбовський, Корнілов нині переховуються у Росії.