Місту Дніпро не повернуть назву Дніпропетровськ

17:28, 12.10.2016

Конституційний Суд України відмовився розглядати конституційність перейменування міста Дніпропетровськ на Дніпро. Ухвала суду є прецедентною, адже оскаржити перейменування інших населених пунктів в судовому порядку відтепер фактично неможливо.

 

Про це повідомляє прес-служба КСУ на офіційному сайті в середу.

 

«Конституційний Суд України на засіданні 12 жовтня розглядав питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 48 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) постанови Верховної Ради «Про перейменування міста Дніпропетровськ Дніпропетровської області». Суд прийняв ухвалу про відмову у відкритті конституційного провадження», - йдеться у повідомленні.

 

Рішення Конституційного Суду України є остаточним. Фактично воно є прецедентним: адже відтепер оскаржувати перейменування інших населених пунктів у цьому суді вже неможливо.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро 19 травня. Того ж дня депутати від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул і Дмитро Колєсніков зареєстрували постанову про скасування цього перейменування.

 

1 червня Верховна Рада відмовилася підтримати постанову про скасування перейменування Дніпропетровська на Дніпро. Після цього, 48 депутатів спробували оскаржити перейменування Дніпропетровська в Конституційному Суді.