Бойовик Трапезніков став мером міста Еліста

09:52, 04.03.2020

Калмики неодноразово протестували проти призначення Трапезнікова мером Елісти.

Колишній ватажок терористичної «Донецької народної республіки» Дмитро Трапезніков офіційно став главою міської адміністрації Елісти, столиці Калмикії в Росії.

 

Про це повідомляє пресслужба Елістинської міськради.

 

«Під час процедури відкритого голосування головою адміністрації міста Елісти був призначений Дмитро Трапезніков. Рішення було ухвалене більшістю голосів», - йдеться у повідомленні.

 

Кандидатура бойовика «ДНР» була однією серед п’яти претендентів на посаду мера Елісти. Усі ці кандидатури розглядали на конкурсі місцевої ради, але депутати все ж обрали головою міста Трапезнікова.

 

За Трапезнікова віддали свої голоси 19 з 23 депутатів, які були в комісії по відбору мера столиці Калмикії.

 

До цього, попри протести людей, Трапезніков виконував обов’язки очільника міста з вересня 2019 року.

 

 

Протестанти у Елісті заявляли, що Дмитро Трапезніков та його «товариші» розв’язали війну на Донбасі через мовне підгрунтя.

 

«Ви зневажали українську мову, ви знищували українську мову на Донбасі. Ви приїхали в Елісту, щоб знищувати нашу мову, калмицьку?», — такі закиди на адресу Трапезнікова лунали під час протестів містян.

 

Люди також вважали, що призначаючи колишнього бойовика так званої «ДНР» мером,  влада зневажає місцевих жителів: «Йому не місце тут. Наше місто настільки чисте, що тут ніколи не було війни або міжнаціональних конфліктів, а тут привезли таку людину. Це провокація проти нашого народу!».

 

Головний редактор газети «Современная Калмыкия» Валерій Бадмаєв вважає, що призначивши Трапезнікова мером місцеві депутати порушують законодавство РФ.

 

«Згідно з федеральним законом Трапезніков не має ніякого права не тільки бути головою адміністрації міста Еліста, але й виконувати обов’язки. Тому що в нього немає жодного дня роботи на території РФ за своїм фахом. А громадянство він отримав лише в травні минулого року», — зауважив Валерій Бадмаєв у своєму відеозверненні до депутатів.

 

 

Як повідомляла «УМ», 31 серпня 2018 року ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька.

 

На екстреному засіданні «уряду» бойовиків ОРДО призначили тимчасово виконуючим обов'язки ватажка терористів так званого «першого віце-прем'єра» Дмитра Трапезнікова.

 

За владу в терористичній «ДНР» тоді боролося кілька ватажків бойовиків, серед них -  Олександр Ходаковський, Олександр Тимофєєв (позивний «Ташкент»), Дмитро Трапезніков і Денис Пушилін, якого називали ставлеником Кремля.

 

Уникаючи затримання та розправи з конкурентами в «ДНР», Трапезніков, «Ташкент» і Ходаковський виїхали в РФ. При спробах повернутися з Росії до «ДНР» російські прикордонники без пояснень відмовляли їм у виїзді з території РФ.