Шпигунський годинник —на вагу золота

19.04.2007

      Джеймс Бонд — відомий майстер реклами. Він п'є тільки «драй мартіні» — і з виходом у прокат кожної серії «бондіани» цей коктейль стає дедалі популярнішим у відвідувачів барів та покупців алкогольних напоїв. Він їздить на автомобілях марки «Астон-Мартін» — і ось уже навіть український нардеп, а тепер уже й міністр Рудьковський, піддається спокусі придбати й собі таке «супершпигунське» авто. І годинники, яким надає перевагу агент 007, безперечно, також користуються особливою увагою багатих покупців. Тим паче, якщо йдеться не просто про бренд, а про хронометр, знятий буквально з руки самого Бонда.

      Як повідомляє сайт «Кореспондент», на недавньому аукціоні в Женеві годинник марки «Омега», який носив актор Деніел Крейг в останньому фільмі «бондіани» «Казино «Рояль», був проданий за 250 тисяч швейцарських франків (близько 207 тисяч доларів).

      Однак годинник Крейга-Бонда виявився не найдорожчим на цих торгах (продавалися лише вироби марки «Омега»). Скажімо, годинник-перстень, який колись належав одній із найвідоміших «дівчат Бонда», швейцарській актрисі Урсулі Андрес, пішов із молотка за 261 750 швейцарських франків. А загалом на аукціоні «Омегаманія» було виставлено 300 лотів, з продажу яких отримали близько 5,4 мільйона доларів.