ФІНАНСИ

17.10.2006

Півмільярда для преси

      У проекті бюджету на 2007 рік видатки на засоби масової інформації передбачені у обсязі 590 млн. 746,2 тис. грн., що на 105 млн. 952,1 тис. грн., або на 21,9% більше затверджених показників на 2006 рік.

      Враховані кошти дадуть можливість вирішити ряд ключових питань у цій сфері, в тому числі й соціального характеру. Зокрема передбачено видатки:

      - на підвищення з 1 січня, 1 липня та 1 грудня 2007 року мінімальної зарплати працівників державних телерадіокомпаній зі збереженням міжпосадових (міжкваліфікаційних) співвідношень та упорядкування умов оплати праці журналістів державних телерадіокомпаній - 61 мільйон 829,6 тис. грн.;

      - на підвищення оплати праці працівників Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» - 3 млн. грн.;

      - на створення кореспондентських пунктів «Укрінформу» за кордоном та Всеукраїнського прес-центру - 2 млн. грн.;

      - на продовження будівництва апаратно-студійного комплексу Національної телекомпанії України - 17 млн. грн.:

      - на технічне переоснащення обласних державних телерадіокомпаній - 15 млн. грн.

      Пріоритетними напрямами у сфері засобів масової інформації на 2007 рік визначено:

      - створення і розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб;

      - випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга»;

      - забезпечення висвітлення діяльності народних депутатів України засобами масової інформації;

      - забезпечення та розповсюдження офіційної інформаційної продукції як в Україні, так і за кордоном;

      - виконання заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Переміг синдикат

      Міністерство фінансів України обрало управляючого (лід-менеджера) для здійснення випуску та розміщення облігацій зовнішньої державної позики 2006 року. Переможцем тендеру став синдикат банків у складі Credit Suisse, Deutsche Bank та UBS. Усього міністерством було розглянуто 6 пропозицій від 10 банків-учасників.

      Комісійна винагорода синдикату банків у складі Credit Suisse, Deutsche Bank та UBS за надання послуг управляючого випуску визначена на рівні 0,025% від суми випуску.

      Відповідно до чинного законодавства, з переможцем торгів буде підписано договір про надання ним послуг, після чого буде розпочата безпосередня організація випуску ОЗДП 2006 року.

      Щодо рівня комісійної винагороди лід-менеджеру за організацію випуску ОЗДП 2006 року, то вона втричі менша за винагороду управляючому випуском ОЗДП 2005 року. Це свідчить про зростання довіри з боку іноземних інвесторів до України та про високий рівень конкуренції на міжнародному ринку в організації випусків єврооблігацій суверенів, повідомили редакцію «УМ» у Мінфіні.