Зірки під ногами

08.07.2006
Зірки під ногами

Мішель Пфайффер.

      У кожного актора є дві заповітні мрії: отримати «Оскара» або ж іменну зірку на Голлівудській алеї слави. А ще краще — коли й те, й інше. Саме таке щастя незабаром звалиться на новоспеченого батька Метта Деймона: «золотий чоловічок» в актора вже є, тепер до пари буде ще й персональна мідна «бляшанка» на тротуарі.

      Свій слід на зірковій алеї залишить також 48-річна Мішель Пфайффер. Навіть дивно, що актриса, яка тричі номінувалася на «Оскар» і шість разів — на премію «Золотий глобус», досі не має своєї зірки на Алеї слави. Вимоги до кандидатів на вшанування, на перший погляд, нескладні — пропрацювати на ниві шоу-бізнесу не менш ніж п'ять років, а також мати спонсора, який заплатить міський податок розміром 15 тисяч доларів за церемонію відкриття зірки. Це, звісно, смішна сума для самих акторів, але платити з власної кишені — моветон. Та найскладніше — пройти відбір, який здійснюють представники торгової палати Голлівуду.

      Загалом честі отримати іменну «бляшанку» на голлівудському тротуарі удостоїлися 23 представники шоу-бізнесу, яких обрали із 200 претендентів.  Зокрема, у почесний список потрапили актори Майкл Кейн, Джеммі Фокс, Джон Гудман, Роберт Олтман, Кіфер Сазерленд, режисер Роберт Альтман і продюсер Лорен Скулер Доннер. Щоправда, щасливчикам доведеться трохи почекати — їхні зірки засяють під ногами лише в наступному році.

      Нагадаємо, що голлівудську Алею слави засновано 9 лютого 1960 року. Тоді в бетон залили першу зірку з ім'ям актриси Джоанни Вудворд. Зараз тут вшановано імена понад 2 тисяч знаменитостей. Серед них, між іншим, є й вигадані персонажі — каченя Дональд Дак, Вінні Пух, Міккі Маус та Годзілла.