Нюхати менше треба

11.03.2006
Нюхати менше треба

Бой Джордж.

      Доведеться тепер англійському співакові Бою Джорджу протягом п'яти днів мести вулиці, а то й, чого доброго, драїти громадські туалети. Бо як не старалися його адвокати, а зірку таки засудили до п'яти днів громадських робіт та штрафу в тисячу доларів за хибний виклик поліції. Хоча, можливо, все могло бути й значно гірше, з огляду на те, що Боя звинувачували у зберіганні наркотиків.  А це справа дуже серйозна.

      Нагадаємо, в жовтні минулого року співак, перебуваючи в Нью-Йорку, викликав у свої апартаменти поліцейських, заявивши, що квартиру пограбували. Коли поліція приїхала на «місце злочину», то жодних слідів пограбування не виявила, знайшовши натомість... пакетик із кокаїном. Обурений Бой Джордж заявив, що нічого ні про які наркотики не знає. Але йому, звісно, ніхто не повірив — і без того люті, що їх дарма потурбували, правоохоронці загребли знаменитість за звинуваченням у зберіганні наркотиків, і близьким Боя лише через деякий час вдалося добитися його звільнення під заставу.

      Слухання у справі співака розпочалися у лютому 2006 року, і в разі, якби його визнали винним за «наркотичною» статтею, довелося б Джорджеві просидіти в тюрязі понад п'ять років. Сам він, звісно, все заперечував, але, за порадою адвокатів, погодився зі звинуваченням у безпідставному виклику поліції. Підсудному пощастило: днями на черговому засіданні суду був виголошений вердикт, у якому нічого не йшлося про наркотики. А за те, що дарма ганяв поліцейських, Боя Джорджа засудили до вищезгаданого покарання плюс 160 доларів на компенсацію судових витрат. Окрім того, співакові доведеться пройти курс терапії в одному з британських реабілітаційних центрів. Схоже, в його непричетність до наркотиків служителі американської Феміди так і не повірили...