РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.03.2006
6,5 мільярда людей

мешкає зараз на Землі. За прогнозами вчених, 18 жовтня 2012 року о 16 годині 36 хвилин на нашій планеті вже мешкатимуть 7 мільярдів людей, а в 2050 році — 9 мільярдів. Щосекунди на світ народжується в середньому 4,4 дитини, щохвилини — 261. У 1900 році на планеті жило 1,6 мільярда осіб, а в 1999-му — вже 6 мільярдів. Всього ж на планеті за всю її історію народилося 106 мільярдів людей.

816 мільйонів мобільних телефонів

продано у світі за минулий рік. Таким чином рівень продажу мобілок виріс за рік на 21%. Найбільше (понад 50%) купують телефонів компаній «Нокіа» і «Моторола». На третьому місці «Самсунг» — продажі телефонів цієї компанії становлять 12,7% ринку.

Майже 31 тисячу юнаків

буде призвано на строкову службу цієї весни. Це на 6 тисяч менше, ніж восени минулого року. До Збройних сил планується призвати 21 тисячу рекрутів, до СБУ — 415 осіб, до прикордонної служби — 2,5 тисячі, до Внутрішніх військ — 6,2 тисячі, до Державної спеціальної служби транспорту — 680 осіб.

180 тисяч гривень

виділив Київ на загальноміські заходи з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня. Згідно з розпорядженням мера Олександра Омельченка, за ці гроші влаштують святковий прийом для жінок — Героїв України, Героїв Радянського Союзу та Соціалістичної праці, почесних громадянок Києва. Також для жінок у Національній опері влаштують святкову виставу.

9514 осіб

можуть отримати цьогоріч українське громадянство. Таку квоту встановив Кабмін. Це 676 діячів науки та культури, 22 інвестори, чиї інвестиції в економіку України є не меншими ніж 100 тисяч доларів, 3257 осіб, які є близькими родичами громадян України, 288 осіб, які раніше перебували в громадянстві України, 3731 — це батьки, чоловіки (дружини) іммігранта та його неповнолітні діти, 1540 громадян, які три роки прожили в Україні після надання їм статусу біженця чи політичного притулку.

621 офіційного спостерігача

від міжнародних організацій і зарубіжних держав станом на 1 березня зареєструвала ЦВК. Загалом для офіційних спостерігачів Центрвиборчком виготовив близько 10 тисяч посвідчень.

277 учнів та вчителів

довелося евакуювати зі школи селища Зайцеве, що в Горлівці. Причиною переполоху став 82-міліметровий снаряд часів Другої світової війни, який виявили під підлогою шкільної роздягальні. Скільки часу він там лежав, можна тільки припускати. Піротехнічна група управління МінНС України в Донецькій області вже знешкодила його в безпечному місці.

200 рейкових автобусів

курсуватимуть в Україні через п'ять років. «Укрзалізниця» уже замовила Крюківському вагонобудівному заводу виготовлення кількох таких сучасних машин, тож до Дня незалежності по Україні вже курсуватимуть 5 вітчизняних рейкових автобусів.

97 пожеж

спалахнуло в Україні за останню добу. У вогні загинуло 8 осіб, також «червоний півень» знищив 37 будівель, 4 одиниці техніки. Орієнтовні збитки від вогню лише за одну добу становлять 1,149 мільйона гривень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>