Досяг успіху сам — допоможи це зробити іншим

11.10.2005
Досяг успіху сам — допоможи це зробити іншим

      Поєдинок Володимира Кличка з Самуелем Пітером показав, що наш суперваговик суттєво змінився. Найголовніше, що Володя навчився стримувати емоції в ринзі, адже раніше Кличко-молодший міг під впливом почуттів кинутися на суперника з «відкритим забралом» і програти, як це було у поєдинку з Коррі Сандерсом. Змінився Володимир і у ставленні до преси та критики взагалі. Тепер він спокійно каже: «Я навчився використовувати критику у власних цілях». Про це та інше зі свого боксерського життя Володимир Кличко розповів журналістам під час приїзду у свою спортивну «альма-матер» — Броварське училище фізкультури.

      Нічого особливо нового з суто боксерської тематики журналісти минулої п'ятниці не почули, адже відомо, що Володя чекає на зустріч із «пташенятами» Дона Кінга — Крісом Бірдом або Лаймоном Брюстером, причому з останнім поєдинок буде цікавішим — бо реванш. Знаємо ми і про заповітну «глобальну» мету Кличків у боксі — стати чемпіонами світу за різними версіями одночасно. А ось про що вдалося довідатися більше, так це про реалізацію принципу Кличків: «Якщо ти досяг чогось у житті, зроби що-небудь для інших».

      У Броварах було презентовано новий проект Фонду братів Кличків. Президент Фонду Ганна Старостенко, зауваживши, що Віталій та Володимир здобули повагу не лише високими досягненнями у спорті, а й активною суспільною та добродійною діяльністю, окреслила суть доброчинної акції: «За допомогою партнерів здійснено повний ремонт та оснащення необхідним устаткуванням тренувального боксерського й тренерського залів, відновлювального центру, а також ремонт і оснащення гуртожитку цього училища». Цей проект, до речі, лише один із кроків до вирішення тих проблем, якими опікується Фонд братів Кличків, — всебічного виховання особистості й залучення підлітків до здорового способу життя.

      Володимир Кличко подякував партнерам, які допомогли втілити задумане, — компаніям «Укрнет» та «Метро». А ще — не погребував спільним обідом із вихованцями рідного училища в тутешній їдальні.