У Черкаському обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

10.04.2024
У Черкаському обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Торік черкаські кардіохірурги виконали 1720 оперативних втручань на серці. (Фото Черкаського обласного кардіологічного центру.)

Депутати Черкаської обласної ради під час пленарного засідання 23-ї сесії підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці.
 
Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській обласній раді, операційний блок кардіологічного центру складається з двох операційних.
 
Перша — у відділенні інтервенційної радіології, друга — в операційному відділенні, де проводяться втручання на відкритому серці.
 
Ці дві операційні обслуговує одна вентиляційна система, що категорично заборонено новими вимогами. Вентиляція є вирішальним фактором підтримки належних умов в операційній.
 
«Приміщення операційної на відкритому серці не ремонтували 14 років. Там проводяться операції у дві зміни, зокрема й ургентні та у пацієнтів з гострим інфарктом міокарда. На сьогодні операційна не відповідає вимогам та потребує капітального ремонту», — наголошують у Черкаській обласній раді.
 
І додають, що після ухвалення обласною радою рішення кардіоцентр може почати реалізацію проєкту.
 
Як інформують у Черкаському обласному кардіоцентрі, минулого року амбулаторно-поліклінічну допомогу в цьо­му лікувальному закладі отримали понад 14 тисяч пацієнтів.
 
Медики надали більш ніж 33 тисячі амбулаторних послуг, у стаціонарі вдалося пролікувати 4,5 тис. хворих. Кардіохірурги виконали 1 тис. 720 оперативних втручань на серці, що більше, ніж у 2022 році. 
 
54 % усіх хворих на інфаркт міокарда з області пролікували в кардіологічному центрі сучасними методами реваскуляризації міокарда.