«Не з тим євреєм зв’язався». Каньє Вест серйозно посварився з Оззі Осборном

21.02.2024
«Не з тим євреєм зв’язався». Каньє Вест серйозно посварився з Оззі Осборном

Оззі Осборн. Каньє Вест.

Американський репер Каньє Вест та співак Ty Dolla $ign не так давно випустили довгоочікуваний спільний альбом Vultures на кількох відомих музичних платформах.
 
На обкладинці — вже традиційний образ Каньє в чорному одязі й масці, що закриває обличчя, та його дружина Б’янка Цензорі.
 
Вона стоїть спиною до камери й майже повністю оголена, повідомляє. 
 
Альбом містить 15 композицій загальною тривалістю приблизно 50 хвилин.
 
Не встиг­ли слухачі оцінити всі пісні, як у мережі розгорнувся черговий скандал: відомий американський рокер Оззі Осборн звинуватив Веста, що той сплагіатив частину його музики. Про це повідомляє видання Independent.
 
«Каньє Вест попросив дозволу засемплити уривок з мого живого виступу 1983 року на фестивалі в США з піснею War Pigs, без вокалу. Я відмовив, тому що він антисеміт і завдав багатьом нестерпного серцевого болю. Але вчора він усе одно використав семпл під час вечірки, присвяченої презентації його альбому. Не хочу, щоб мене якось асоціювали з цією людиною!» — написав 75-річний Осборн у своєму інстаграмі.
 
Його дружина Шерон Осборн, яка має єврейське коріння, тільки докинула хмизу в жар: «Цього разу Каньє зв’язався не з тим євреєм», — сказала вона в бесіді з журналістами онлайн-таблоїду TMZ. 
 
Каньє неодноразово опинявся у центрі скандалів через свої антисемітські висловлювання.
 
Як відповідь на це в 2022 році Вест втратив співпрацю з модними компаніями Adidas, Gap і Balenciaga, а його власне агентство CAA взагалі відмовилося від нього. При цьому репер неодноразово вибачався за свої слова.
 
У грудні 2022-го він став учасником шоу правого теоретика змови Алекса Джонса. Там Каньє заявив, що йому «подобається Гітлер», і сказав, що люди повинні «перестати зневажати нацистів».
 
Через рік Вест опублікував вибачення, написаними на івриті, перед єврейською громадою, однак і надалі продовжував ширити подібні погляди чи контент. 
 
«У мене не було наміру образити чи виявити неповагу, і я глибоко шкодую про біль, який я міг заподіяти, — сказав він. — Для мене важливе ваше прощення, і я зобов’язуюсь спокутувати провину та сприяти єдності».
 
Під час нещодавної вечірки з нагоди випуску альбому Vultures у Чикаго Вест був помічений на сцені в капюшоні стилю KKK (ультраправої расистської терористичної організації в США, яка відстоювала ідеї домінування білої раси над іншими й «білого націоналізму»).
 
Тим часом Оззі Осборн скасував минулорічні заплановані тури Великобританією та Європою через стан здоров’я. Він назвав цю заяву «однією з найважчих речей, якими йому коли-небудь доводилося ділитися зі своїми шанувальниками».
 
75-річний фронтмен групи Black Sabbath Оззі Осборн уже кілька років страждає на хворобу Паркінсона. Такий діагноз йому поставили на початку 2019 року, але лише в січні 2020-го співак розкрив свою хворобу прихильникам.
 
Багато його проблем зі здоров’ям були пов’язані з нещасним випадком, якого він зазнав удома в 2019 році, де серйозно пошкодив хребет. Травма посилена наслідками аварії на квадроциклі, яка сталася з рокером у його маєтку 2003 року. 
 
Лада ОСА