Національний університет біоресурсів і природокористування розпочав 122-й навчальний рік

03.09.2019
Національний університет біоресурсів і природокористування розпочав 122-й навчальний рік

Святкову ходу очолили першокурсники із найвищим балом ЗНО. (Фото з сайта nubip.edu.ua.)

Уже багато років поспіль стадіон Національного університету біоресурсів і природокористування, що розташований у мальовничому Голосіївському лісі, напередодні Дня знань перетворюється на великий святковий майданчик. І нинішній 
122-й навчальний рік не став винятком: День знань тут відзначили грандіозно й з розмахом. 
Під оплески численних гостей повз трибуни пройшли святковою ходою першокурсники всіх факультетів і підрозділів НУБІП, очолювані своїми деканами і керівниками. На чолі цього параду — кінний ескорт, який забезпечили викладач і магістри університету. А почесне право нести хоругву університету випало першокурсникам, які мають найвищий бал ЗНО, — Валерію Молчану, Василю Калиті, Миколі Подлєсному, Максиму Буткову, Софії Сальник, Анастасії Баламут і Тамілі Іземенко. 
На правах господаря ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав гостей і першокурсників. Останнім справді пощастило, адже з майже 20 тисяч бажаючих навчатися в НУБіП, які цьогоріч подавали заяви до приймальної комісії, студентські квитки вишу отримали 5,5 тисячi найдостойніших — саме така вражаюча кількість першокурсників влилася цьогоріч у 28-тисячну родину університету. «Україна — унікальна країна, а агробіологічний сектор і аграрна галузь тримають на собі практично всю її економіку. І нам слід пам’ятати: в реаліях четвертої промислової революції маємо йти в ногу з інноваціями», — наголосив ректор Ніколаєнко. І додав, що, зробивши перший крок і правильно обравши університет, надалі потрібно старанно вчитися, адже викладач може лише відкрити двері до науки, а вввійти в них кожен повинен самостійно. На підтвердження цих слів ректор вручив першокурсникам символічний Ключ знань. 
Далі над стадіоном запалили символічну Чашу знань, а першокурсникам вручили велетенські студентський квиток і «заліковку» як атрибути майбутнього студентського життя. 
Святослав Ніколаєнко і нові почесні доктори та професори.
 
  Традиційно на День знань університет дякує своїм друзям. Цьогоріч регалії Почесного доктора НУБіП та символічну мантію Станіслав Ніколаєнко вручив голові наглядової ради вишу Миколі Томенку і професору Державного аграрного університету Молдови Валерію Єнчу. А почесними професорами НУБіП стали професор Люблінського університету наук про життя Януш Новак і декан факультету сільського господарства Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф Ральф Шлаудерер.
Завершився День знань святковим концертом і показовими виступами спортсменів університету. Адже при НУБІП діє аж кілька творчих колективів — народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського, ансамблі бальних танців «Чарівність» та «Сузір’я dance», вокальна студія «7 сходинок» і студентський театр «Березіль», а університетські спортивні команди — з волейболу, баскетболу, спортивної аеробіки, перетягування канату, гирьового спорту, кіокушин карате — титуловані й досить потужні. Тобто не навчанням єдиним живе університетська родина НУБІП! 
Нагадаємо, що Національний університет біоресурсів і природокористування наприкінці липня очолив рейтинг закладів вищої освіти України за версією роботодавців — членів Українського клубу аграрного бізнесу. На думку роботодавців, студенти цього університету є найкраще підготовленими на аграрному ринку праці.