Біля Тадж-Махалу поліцейські відлякуватимуть мавп від туристів рогатками

20.02.2019
Вирушаючи у подорож, туристи завжди вивчають маршрут, історичні пам’ятки, місцеві звичаї, аби встигнути оглянути найцікавіші місця і водночас не потрапити в халепу.
 
Проте мало хто сподівається на те, що йому доведеться відбиватися від таких милих, на перший погляд, майже ручних тваринок, як макаки чи мавпочки.
 
Розпещені увагою туристів, ці тварини стають досить вільними у поводженні, а іноді навіть агресивними.
 
Так, скажімо, біля знаменитої пам’ятки історії та архітектури Тадж-Махал, що в Індії,  лише минулого року було кілька випадків агресивних нападів тварин на туристів: у травні від мавп постраждали два французькі туристи, а в листопаді стався взагалі дикий випадок — тварина вихопила дитинча у місцевої жительки і закинула його на дах; від отриманих травм немовля померло.
 
Узагалі, щомісяця реєструють по кілька таких випадків, адже поблизу знаменитої історичної пам’ятки проживають до кількох тисяч цих тварин, які харчуються на смітниках поблизу цього об’єкта.
 
Щоб якось убезпечити туристів від подібних нападок (а туристи, як відомо, складають чималу статтю прибутків у місцеву скарбницю — лише до Тадж-Махалу щодня прибуває близько 25 тис. туристів), місцеві поліцейські в січні цього року озброїлися... рогатками, щоб відлякувати ними мавп.
 
Після того, як про це повідомили у ЗМІ, бучу здійняли захисники тварин, звинувачуючи поліцейських у жорстокому поводженні з мавпами, а також у перевищенні влади.
 
Наразі питання щодо нападів мавп залишається невирішеним. Таким чином, схоже, скоро доведеться людям захищати себе від людей...