«Іхтамнєти» вчергове обстріляли мирних мешканців Травневого

13.02.2019
Російські окупаційні війська 11 лютого дванадцять разів порушили режим припинення вогню, у тому числі вісім разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Обстріли позицій наших захисників у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» неодноразово повторювалися: iз мінометів калібру 120 мм та з мінометів калібру 82 мм — поблизу населеного пункту Гнутове; з мінометів калібру 120 мм і з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — навколо села Піски; з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля села Павлопіль.
 
У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв наші позиції: двічі з мінометів калібру 82 мм — біля селища Новотошківське; з мінометів 82-го калібру — поблизу села Кримське; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — у районі населеного пункту Хутір Вільний.
 
Унаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Підрозділи, що обороняються, гасили ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.
 
За даними розвідки, у понеділок одного окупанта знищено та одного поранено. Станом на 7-му годину ранку 12 лютого ворог вогонь не відкривав. Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.
 
Наголосимо, що українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів збройними формуваннями Російської Федерації мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування.
 
Систематичні обстріли з боку російсько-окупаційних військ загрожують життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу.
 
Зокрема, 7 лютого з 15.30 до 16.30 російські збройні формування з напрямку населеного пункту Гольмівський із застосуванням станкового протитанкового та автоматичного гранатометів обстріляли селище Травневе в Бахмутському районі Донеччини.
 
Під час чергового відвідування цього населеного пункту патруль спостережної групи української сторони СЦКК отримав від військовослужбовців одного з підрозділів Об’єднаних сил повідомлення, що окупанти влучили у житловий будинок.
 
Прибувши на місце, патруль зафіксував пошкодження на даху площею 1,5 квадратного метра, а також вирву після вибуху ще одного ворожого боєприпасу діаметром до метра на триметровій відстані від пошкодженого житла.
 
Підтверджено: пошкодження даху та вирву спричинили постріли бойовиків з СПГ-9 і АГС-17. На щастя, під час обстрілу окупантів п’ятдесятирічний господар у будинку не перебував.
 
Українська сторона засуджує цинічні дії російсько-терористичних військ, які не тільки створюють побутові труднощі, виводячи з ладу системи електро-, газо- та водопостачання, а й систематично ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення Украіни.
 
Такі дії окупаційної адміністрації свідчать про небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир’я, підтверджуючи зацікавленість бойовиків у подальшому загостренні конфлікту, та демонструють відверте небажання дотримуватися Мінських домовленостей.