У Черкасах відновили підрозділ лікарні швидкої допомоги

12.02.2019
У міській лікарні швидкої медичної допомоги після капітального ремонту відкрили терапевтичне відділення №1. Ремонт тривав цілий рік.
 
Як повідомили «Україні молодій» в Черкаській міськраді, на капремонт бюджет міста витратив майже 5,5 мільйона гривень.
 
За ці кошти осучаснили палати, коридори, санвузли, замінили ліжка, постіль. Власне на реконструкцію спрямували 3 мільйони 896 тисяч гривень, а ще на 1,5 мільйона придбали нові меблі.
 
Для зручностей хворих, яких тут щороку лікують понад 3,5 тисячі, облаштували в кожній палаті кнопки виклику медсестри. 
 
За словами головного лікаря Олександра Федорука, терапевтичне відділення відкрилося ще в 1978 році, але це перший капремонт у ньому за останні сорок років.
 
«Сюди потрапляють хворі, які потребують достатньо складної невідкладної терапії — з отруєннями, пневмонією, ендокринологічною патологією... Тож добре, що перебування хворих тут стане відчутно комфортнішим», — наголошує Олександр Леонідович.
 
«Кожен пацієнт повинен мати гідні умови для лікування. Сподіваємося, що хороша традиція з реконструкції продовжиться і охопить решту відділень», — додає директор Черкаського міського департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник. 
 
Міський голова Анатолій Бондаренко запевнив, що місцева влада подбає, аби пацієнти в будь-якій із черкаських лікарень відчували себе комфортно, а лікувальні заклади ставали сучасними, зручними та оснащеними необхідним діагностичним обладнанням.
 
Він каже, що у попередні роки тут уже відремонтували уронефрологічне відділення, наразі завершується оновлення неврологічного відділення, на черзі — кардіологічне.
 
Також для цієї лікарні торік придбали комп’ютерний томограф, на якому вже провели понад 10 тисяч обстежень. У планах міської влади — оновити цей лікувальний заклад повністю.