Спроба номер два: Петро Порошенко оголосив про офіційний старт своєї передвиборчої кампанії

12.02.2019
У столичному Палаці спорту відбувся форум «Відкритий діалог», який назвали офіційним стартом президентської кампанії Петра Порошенка.
 
Після масштабного заходу «Від Крут до Брюсселя», де чинний глава держави офіційно заявив, що готовий боротися за другий термін президентства, команда Порошенка провела ще один форум.
 
Підтримати Петра Порошенка прийшли актори Ірма Вітовська, Ахтем Сеiтаблаєв, Ада Роговцева, гурт «ТІК» та інші виконавці.
 
Ще до початку форуму всі бажаючі могли ознайомитися зi здобутками чинного глави держави та прочитати про подальші плани на другий термін.
 
На другому поверсі Палацу спорту були розміщені інформаційні стенди про безвіз, Томос, боєздатність української армії, а також про вироблений український культурний продукт за останні п’ять років.
 
Проте до того, як потрапити у столичний Палац спорту, на вході всіх перевіряла охорона, а потім люди проходили через металеві рамки.
 
Проте більшість не дивувалась такому контролю: «А що тут дивного, приїздить глава держави. Мають бути посилені заходи безпеки. Країна у стані війни. Нехай краще перевірять, щоб не було ніяких несподіванок.
 
А то як на концерт іти, то ніхто не дивується, а тут чому мають виникати питання?», — зазначає відвідувачка форуму Тетяна Яхно.
 
На розігріві форуму виступив гурт «ТІК». І якщо порівнювати з попереднім заходом «Від Крут до Брюсселя», то на «Відкритому діалозі» організатори вирішили почати не з виступу Президента, а надати слово його найближчій команді. Першим до мікрофона вийшов очільник фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов.
 
Говорив про Президента та його команду в парламенті, про невідворотність європейського курсу, а також  наголосив на важливості ухвалених змін до Конституції щодо курсу України в ЄС та членства в НАТО: «Змінивши нашу Конституцію в зобов’язанні перейти в НАТО та ЄС, Верховна Рада ще раз показала, що Петро Порошенко є не просто Президент, він лідер нації. Ми багато зробили, але зможемо зробити ще більше за підтримки народу та віри у справи, які ми робимо», — зазначив пан Герасимов.
 
У свою чергу, не оминув питань безвізу, ЄС та НАТО у своїй промові й глава держави, проте найбільший акцент спрямував на боєздатність армії та протистояння Росії: «Я хочу наголосити, що українцям не потрібен Президент і Верховний головнокомандувач, який фліртуватиме або хіхікатиме з Путіним. Я хочу наголосити: українцям не потрібен Президент і Верховний головнокомандувач, першим підписаним документом якого буде акт про капітуляцію перед Москвою. Ми цього не дозволимо», — зазначив Петро Порошенко. 
 
Також до учасникiв форуму звернулася акторка Ірма Вітовська.
 
«Протягом багатьох років у мене не було досвіду робити і працювати з україномовним продуктом. І саме тому я тут, і я щаслива, що цей досвід тепер з’являється. Завдяки тому, що два роки тому я і мої колеги долучилися до відстоювання квот на україномовний продукт на телебаченні ми можемо працювати, чути та розвивати українську мову на телебаченні, у театрі та кіно», — каже пані Вітовська.
 
Під час свого виступу глава держави вагому частину виступу присвятив планам, якi має реалізувати під час другого терміну президентства. У пріоритетах команди Порошенка — закінчення війни на сході, розвиток економіки та подолання бідності.