Учасники скандальної ДТП у Харкові можуть отримати однакові терміни покарання

07.02.2019
Олена Зайцева та Геннадій Дронов, iз вини яких понад рiк тому на центральній вулиці Харкова загинуло шiсть пішоходів, мають усі шанси потрапити до в’язниці на 10 років, а після звільнення ще три роки не зможуть сісти за кермо.
 
Принаймні саме на такому покаранні наполягав прокурор Максим Блохін, який виступив на суді із заключним словом.
 
Таким чином, головну інтригу розслідування «харківської трагедії» вже частково розкрито. До цього вердикту вважали, що Зайцева, автомобіль якої збив людей на тротуарі, отримає більший термін, ніж Дронов, але в прокуратурі їхню вину розділили порівну.
 
Озвучені аргументи базуються на фатальній помилці обох водіїв. Якби один з них дочекався потрібного кольору світлофора, а друга не перевищила швидкість, то ніхто б не загинув.
 
«Відповідно до обвинувального акта Олена Зайцева діяла необережно, проявила злочинну самовпевненість, не вжила своєчасних заходів для зменшення швидкості руху автомобіля аж до його зупинки при включеному для неї жовтому, а потім червоному сигналах світлофора, і в’їхала на перехрестя, де сталася ДТП, — повідомив Максим Блохін.
 
— Водночас Геннадій Дронов зупинився перед перехрестям на червоний сигнал світлофора, але, діючи необережно, відновив рух на червоний і жовтий сигнали й почав перетинати перехрестя, не побачивши небезпеку в авто Lexus і не вживши заходів щодо зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу».
 
У результаті сталося те, що сталося. 
 
Дебати в цій справі продовжаться наступного тижня. Підозрювані залишатимуться під вартою мінімум до 4 квітня.