У Черкасах для юних «кулібіних» закупили набори робототехніки

07.02.2019
Влада Черкас закупила для вихованців міської станції юних техніків, де в різноманітних гуртках займається понад 500 учнів, 13 сучасних наборів робототехніки.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, такі набори придбали вперше за всі роки незалежної України бюджетним коштом.
 
Навчальне обладнання, яке використовуватимуть юні «кулібіни» з гуртка радіоелектронного конструювання, коштувало міській скарбниці майже 80 тисяч гривень. 
 
За словами заступника черкаського міського голови Юрія Ботнара, робототехніка допоможе талановитим дітям розкрити й розвинути свій потенціал.
 
Директор Черкаської станції юних техніків Анатолій Кошовий наголошує, що такі набори робототехніки наразі вкрай необхідні для вихованців, адже це допоможе їм долучатися до більш широкого кола змагань.
 
Тож уже навеснi хлопчики та дівчатка з гуртка радіоелектронного конструювання планують брати участь у всеукраїнських змаганнях, які проходитимуть у Рівному.
 
На недавньому регіональному фестивалі з робототехніки, який проходив у Черкасах утретє, участь в інноваційних змаганнях серед учнівства взяли понад 500 учасників, 128 команд iз Черкащини, Миколаївщини та Києва.
 
«Цей фестиваль дає нашим дітям можливість сміливо крокувати в інноваційне майбутнє, відчути себе командним гравцем, розвиватись як творча талановита натура», — зазначає заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв.
 
І додає, що такі інноваційні змагання допомагають молоді визначитись, ким вони хочуть бути в найближчому майбутньому, це можливість для них відчути себе не тільки робототехніками, а й винахідниками, науковцями, інженерами. 
 
«Наші команди показують визначні результати не лише на регіональному рівні, а й на всеукраїнському та європейському. Вони підкорювали арени Естонії, Данії, Угорщини. Певен, що й надалі наші робототехніки будуть гідними суперниками», — констатує Костянтин Омаргалієв.
 
Він каже, що на фестивалі учасники змагалися в чотирьох програмних номінаціях — гра роботів, де вони представляли запрограмованого автономного робота; проект, коли готували завдання з нової теми, сумо —демонстрували автономні роботи, керовані дистанційно, і слалом.
 
Абсолютними чемпіонами регіонального фестивалю з робототехніки стала команда Kiborgs.ua Черкаської гімназії №9. А до участі у всеукраїнських змаганнях, які відбудуться вже навесні, відібрали 13 черкаських команд.