Разом безпечніше: на Черкащині 23 ОТГ облаштують у себе відеоспостереження

05.02.2019
На Черкащині 23 об’єднані територіальні громади підписали угоду про спільну реалізацію проекту з облаштування систем відеоспостереження на своїх територіях.
 
«Це унікальний проект, аналогів якому досі не було. Він допоможе створити комфортніші та безпечнішi умови проживання для десятків тисяч мешканців 23 громад, і ми раді стояти на чолі цієї ініціативи», — розповідає Сергій Слинько, директор Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування.
 
За його словами, проект, спільний для всіх громад, подано до Державного фонду регіонального розвитку, і черкащани сподіваються на підтримку цього наймасштабнішого для ОТГ Шевченкового краю проекту. 
 
«Питання комфортного і безпечного проживання — ключове завдання, яке має виконувати влада на місцях. Зокрема, зменшення дорожньо-транспортних пригод, крадіжок, убивств тощо», — додає Григорій Перерва, радник iз регіонального розвитку Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування.
 
Він переконаний, що одним із дієвих заходів з упере­дження таких ситуацій є встановлення відеокамер для спостереження за місцями масового перебування людей. 
 
Як підсумовує медіа-експерт Оксана Савицька, реалізація проекту дозволить вирішити низку завдань iз формування безпечного середовища в громадах i посилення їхніх центрів безпеки, зокрема, зменшити загальну кількість криміногенних ситуацій, сприяти оперативному розслідуванню надзвичайних пригод i злочинів, посилити матеріально-технічну базу центрів безпеки.