На Тернопільщи­ні з’явилося перше соціальне таксі для людей з інвалідністю

01.02.2019
На Тернопільщи­ні з’явилося перше соціальне таксі для людей з інвалідністю

Особливе байковецьке таксі. (Фото з сайта Байковецької громади.)

На Тернопільщи­ні з’явилося перше соціальне таксі для об’єднаної територіальної громади, точніше — для її жителів з особливими потребами.

 
 
Такий подарунок від Міністерства соціальної політики України отримала ОТГ із центром у селі Байківці під Тернополем, яка об’єднує 10 населених пунктів із загальною кількістю населення близько 10 тисяч людей.
 
Ця громада є однією з найпрогресивніших у регіоні щодо освоєння усіх переваг децентралізації, а тепер може похвалитися ще й такою новинкою.
 
Спеціально обладнаний «бус» — дуже потрібна річ для людей, які не можуть чи яким дуже складно пересуватися самостійно у звичайному громадському транспорті.
 
А те, що ним можна скористатися безоплатно (попередньо зробивши замов­лення в центрі надання соціальних послуг ОТГ) для поїздки, скажімо, до лікарні чи потрібної установи, знімає ще й проблему фінансової спроможності. Оплату пального та роботи водія взяла на себе громада.
 
До речі, подібне соціальне таксі працює з весни минулого року і в обласному центрі. Автомобіль був придбаний завдяки громадським активістам-ентузіастам та відомому благодійному фонду «Карітас», а витрати, пов’язані з його обслуговуванням, узяла на себе Тернопільська міська рада.
 
Ініціатори проекту, завдяки якому поява такого таксі стала можливою, в перспективі планують організувати збір коштів ще на одне таке авто.