Українські клуби прем'єр-ліги активно занурилися в тренування

29.01.2019
Українські клуби прем'єр-ліги активно занурилися в тренування

«Динамівці» на зборі у Марбельї. (Фото з сайта upl.ua.)

Зимові плани підготовки вітчизняних клубів прем’єр-ліги до другої частини сезону не відрізняються особливим різноманіттям.

 
Зібравшись на своїх базах після новорічних канікул і провівши планові медичні огляди, всі вони вирушили до теплих країв на навчально-тренувальні збори.
 
Переважна більшість колективів УПЛ нині перебуває в Туреччині.
 
Як ідеться на офіційному сайті прем’єр-ліги, всі, за винятком київського «Арсеналу», клуби елітного дивізіону провели вже бодай по одному спарингу.
 
А от що відбувається в таборі «канонірів», наразі зрозуміти важко, адже їхній офіційний сайт мовчить уже близько двох тижнів.
 
Після того як на заміну В’ячеславу Грозному на пост головного тренера «Арсеналу» прийшов Ігор Леонов, публічності навколо клубу значно поменшало. 
 
Якщо В’ячеслав Вікторович активно ділився з представниками ЗМІ своїми поглядами на клубні проблеми, то його наступник вважає недоречним виносити на розсуд громадськості внутрішні справи клубу.
 
Водночас в інтерв’ю прес-службі УПЛ Ігор Леонов розповів, що взимку йому доведеться активно працювати над перебудовою колективу, оскільки після завершення першої частини сезону команду залишило досить багато гравців.
 
Серед них — і до недавнього часу лідер «канонірів» Сергій Гринь, який нещодавно став гравцем данського «Вайле». За його словами, таких проблемних клубів, як «Арсенал-Київ», де існують серйозні фінансові проблеми й футболістам часто надовго затримують зарплатню, в УПЛ бути не повинно.
 
Зрештою, сьогодні в українському футболі всі намагаються ощадливо ставитися до своїх фінансів. Були часи, коли окремі вітчизняні клуби дозволяли собі тренувальні збори в заможних ОАЕ, нині ж їхня зимова підготовка обмежується турецькими спарингами. 
 
На середземноморському узбережжі Туреччини свою зимову активність розгорнув і лідер чемпіонату країни — донецький «Шахтар».
 
З огляду на підсумок першого контрольного матчу, в якому підопічні Паулу Фонсеки розгромно поступилися хорватському «Хайдуку» — 1:4, форсувати підготовчий процес у тренерському штабі не планують.
 
У грі проти представника чемпіонату Азербайджану «Карабаха» «гірники» вдруге образити себе не дозволили, здобувши перемогу з рахунком 3:1.
 
Загалом, марно очікувати, що в кожному контрольному поєдинку вітчизняні гранди гратимуть на перемогу, адже перед наставниками традиційно в міжсезоння стоять дещо інші завдання.
 
Приміром, головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич на першому командному зборі в Іспанії активно перевіряв у ділі молодих виконавців.
 
Так, забивши красень-гол у ворота празької «Спарти», гравець динамівської «молодіжки» Ахмед Алібеков, без сумніву, приверне до себе значно більше уваги наставника.
 
До слова, в Марбельї динамівці в трьох матчах досягли повного спектра футбольних результатів: перемогли німецький «Бохум» (3:0), розписали нічию з румунською «Стяуа» (1:1) та програли «Спарті» (2:3).
 
Загалом, як інформує прес-служба УПЛ, наразі на старті зимових зборів українські клуби більшою мірою програють.
 
«Олександрія» до свого пасиву записала поразку від болгарського «Ботєва», «Зорю» засмутила сербська «Воєводина», «Ворсклу» спіткала невдача у грі з румунською «Університатьою».
 
Зрештою, поки що без перемог на зборах залишаються «Чорноморець» та «Львів».