Еліна Світоліна без особливих проблем пробилася до третього кола «АО»-2019

17.01.2019
Еліна Світоліна без особливих проблем пробилася до третього кола «АО»-2019

Еліна Світоліна без особливих проблем пробилася до третього кола «АО»-2019. (Фото з сайта tennisua.org.)

На минулорічній Відкритій першості Австралії, роблячи свій перший крок у доросле тенісне життя, переможниця двох юніорських «шлемів» Марта Костюк показала пристойний рівень гри, дійшовши у ролі «кваліфаєра» до третього раунду «одинака».
 
 
Щоправда, далі розвивати свій успіх такими ж упевненими кроками, стрімко рухаючись у табелі про ранги WTA, талановита тенісистка з Києва не змогла.
 
 
Водночас цьогорічний «Аустреліен оупен» відкриває для тенісного світу іншу зірочку з України. Свій дебют на дорослому «шоломі» 18-річна одеситка Даяна Ястремська зробила торік — на «Ю-Ес оупен», вилетівши вже після першого раунду.
 
Натомість до Мельбурна Даяна прибула загартованiшою. Опинившись в основній сітці посіву в ролі 59-ї тенісистки планети, свій виступ на «АО»-2019 Ястремська розпочала з сенсаційної перемоги над титулованою господаркою кортів Самантою Стосур.
 
«Ви ще почуєте про мене», — пообіцяла після перемоги над тріумфаторкою «Ю-Ес оупен»-2011 молода українка.
 
І в другому колі вибила з розіграшу 23-тю «сіяну» — іспанку Карлу Суарес-Наварро. У заключному — третьому сеті — 30-річна піренейка практично не боролася, вигравши в підсумку лише один гейм.
 
Цікаво, що відправити Суарес-Наварро додому Ястремська могла й значно раніше, проте в другому сеті, ведучи перед 3:1, вона примудрилася програти п’ять геймів поспіль.
 
Подібний вихор спортивної долі, без сумніву, міг вибити молоду тенісистку з рівноваги. Утім на заключний сет Даяна вийшла сповненою уваги та концентрації, не давши досвідченій опонентці жодного шансу на підсумковий успіх — 6:3, 3:6, 6:1.
 
У наступному раунді «АО» нашій співвітчизниці буде також непросто, адже проти неї на корт вийде 23-разова переможниця турнірів iз серії «Великого шолома» Серена Уїльямс. Нині екс-перша ракетка планети далека від своєї оптимальної форми, утім вона й надалі — у свої 37 років — демонструє неабияку жаху до великих тріумфів.
 
Так само до Мельбурна по титул приїхала й прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна. У другому колі вона без проблем здолала словачку Вікторію Кужмову — 6:4, 6:1.
 
«Починаючи з першого кола, я стараюся демонструвати свій кращий теніс. Моя мета — виграти «мейджор», проте зробити це в одну мить неможливо. Щороку я роблю по кроку вперед», — відзначила Світоліна. У третьому колі «АО» її суперницею буде китаянка Чжан Шуай.
 
А от для другої ракетки України Лесі Цуренко Відкрита першість Австралії вже завершилася. Після потужного виступу в Брісбені, де, нагадаємо, 29-річна киянка дісталася фіналу, очікувалося, що й у Мельбурні 24-та тенісистка планети підніметься на пристойну висоту. Утім, як і рік тому, далі другого кола Цуренко не пройшла.
 
Кривдницею другої за рейтингом української тенісистки стала 17-річна Аманда Анісімова зi США, котра просто винесла з корту свою значно досвідченішу опонентку — 6:0, 6:2.
 
Варто відзначити, що останніми роками стрибнути вище другого кола на «АО» Цуренко просто не може. А кращим її здобутком у Мельбурні є участь в матчі третього кола турніру 2013 року.