Лапша від панди: у центрі Києва можна ситно поїсти в межах сотні гривень

14.01.2019
Лапша від панди: у центрі Києва можна ситно поїсти в межах сотні гривень

Лапшу від панди з нового року можна скуштувати в самому центрі столиці: смачно і за приємними цінами.

Підкріпитися гарячим обідом у Panda noodle house мені запропонувала знайома вчителька. На Майдані саме відкрився двійник ресторанчика швидкої китайської іжі, яку вона якось скуштувала в торговельному центрі на Петрівці.
 
 
Гарантувала: порція гарячої лапші ручного приготування з м’ясним, овочевим чи грибним доповненням — саме те, що треба втомленим і трохи змерзлим подорожнім.
 
 
Тим паче, враховуючи демократичну ціну і прості, але здорові й калорійні продукти, з яких комбінується тамтешнє меню. 
 
Червона вивіска зі стилізованою емблемою (чорно-біла панда, поєднана з символікою інь-янь) легко знайшлася в обідній зоні першого підземного «Глобусу».
 
Так само швидко нам подали обрані за кольоровими фото-презентаціями страви. Мене зацікавила лапша  принцеси —  Хо Тунь з грибами та спеціями, а мою приятельку — Тан Бао, китайські пельмені баоцзи. 
 
Одразу зізнаюся: свою порцію я просто не подужала, попри чудовий смак свіжоприготовленої лапші і запашного бульйону. Просто розрахована вона, очевидно, на апетит зголоднілого чоловіка, що пішки обходив усі прилеглі столичні пам’ятки.
 
Зате вдалося познайомитися з господинею закладу, яка особисто слідкувала за порядком на щойно відкритому майданчику. Виявилося, ідею бюджетної експрес-ресторації Ні Вейюнь виношувала давно. Появі  Panda noodle house у підземному просторі Майдану передував експериментальний фаст-фуд у торговельному центрі «Караван» на Луговій.
 
«У Києві чимало дорогих китайських ресторанів iз вишуканими стравами, розрахованими на тугі гаманці, — пояснює Ні Вейюнь, яку тут усі називають Юлею. — Але ж не кожен зможе собі дозволити похід  до таких закладів. Та й часу у великому місті на ресторанні посиденьки не завжди вистачає. Тому хотілося організувати в першу чергу для себе та для своїх земляків простір, де могли б хутенько, ситно і недорого перекусити знайомими з дитинства стравами й бігти далі у справах».
 
Цікаво, що «Лапшу від панди» на Луговій дуже швидко оцінили українці. В першу чергу — працівники «Каравану», які стали завсідниками тамтешнього ресторанчика.
 
А орендувати приміщення під новий Ні Вейюнь спонукали численні земляки-студенти з Піднебесної. Їм усе-таки простіше добиратися з різних мікрорайонів Києва до центру, ніж на віддалену від головних транспортних артерій Петрівку.
 
Так, ціна торговельних площ тут значно вища, але на вартість улюблених страв для постійних і нових відвідувачів це не вплине. За словами господині, вона розраховує компенсувати дорогу орендну плату більшим потоком відвідувачів. Думаю, одного разу скуштувавши смачну домашню лапшу, яку тут готують три кухарі, а подають дві приязні офіціантки, багатьом захочеться при нагоді продегустувати всі 12 її видів. 
 
«Насправді це все — домашні рецепти, їжа, яку я сама звикла їсти з дитинства, — ділиться секретами хорошого смаку Юля. — Але з Китаю ми сьогодні замовляємо для цієї кухні лише гриби і приправи. Все інше — борошно, якісне м’ясо, овочі — я знайшла на ринку «Столичний», що на Теремках. Ми там ще з минулої весни підшукали відповідальних фермерів, домовилися про оптові закупівлі. Постійні постачальники продуктів самі зацікавлені в якості, а нам оптові домовленості допомагають готувати здорову їжу за доступною ціною». 
 
Співвідношення ціна-якість у Panda noodle house справді приваблює. Думаю, навряд чи ще десь знайдете в центрі Києва повноцінний гарячий обід за 76-98 гривень, в межах яких тут коштує добра порція більшості страв.
 
Лапшу з українського борошна кухарі замішують і нарізають зранку — вона тут завжди тільки свіжа. Так само вранці ставиться у котлі м’ясний мікс: хамон, качине м’ясо та свинина, з яких потім готують різновиди лапші.
 
А наваристий бульйон також використовують, разом із секретними інгредієнтами « від панди» — хорошим настроєм та доброзичливістю.