Порошенко наказав голові «Укрпошти» припинити звільнення листонош

19.12.2018
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном i генеральним директором ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським наказав забезпечити доставку пенсій, припинити звільнення листонош та зберегти відділення у сільській місцевості.
 
Глава держави зауважив, що під час поперед­ньої зустрічі 30 жовтня була поставлена низка завдань.
 
«Позиція перша: щоб ми не допустили збільшення тарифів на доставку пенсій. Це аж ніяк не має вплинути на пенсійне забезпечення найвразливіших верств населення», — наголосив Петро Порошенко.
 
Він зауважив, що це має бути здійснено, в тому числі завдяки підписанню угоди між Укрпоштою та Пенсійним фондом щодо гарантування доставки пенсій.
 
«Завдання, які ставить Президент, треба виконувати», — додав він.
 
«Друга позиція: ми маємо припинити закриття поштових відділень у селах, особливо у віддалених селах. Треба забезпечити їх підтримку за рахунок загального балансу Укрпошти», — наголосив він. Президент повідомив, що ініціював внесення до Державного бюджету 500 млн. грн., які мають компенсувати збитки Укрпошти для доставки пенсій. Глава держави впевнений, що це має бути точно виконано в частині незакриття відділень на селі.
 
«Третя позиція: наказую вам припинити звільнення листонош. На сьогоднішній день ці 500 млн. грн. дозволять вам забезпечити і відповідне підвищення зарплати і захистити листонош, особливо в селах. Бо це не просто доставка пенсій, це не просто доставка газет, журналів чи поштових повідомлень або їхнє відправлення. Це є фактично, може, для когось, для людини похилого віку, єдиний зв’язок зі світом», — підкреслив Президент.
 
Президент також звернувся до керівника Укрпошти: «Особисто від мене, наполегливо раджу певним чином переглянути власну заробітну плату. Сподіваюсь, що порада Президента буде почута».
 
У свою чергу генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський зазначив, що бере всі доручення до виконання.