Відганяємо калорії: корисні рецепти від Наталі Тарапати

19.12.2018
Відганяємо калорії: корисні рецепти від Наталі Тарапати

Різдвяне імбирне печиво Наталі Тарапати. (Фото з власного архіву.)

«Сезон схуднення до Нового року відкрито!» — часто чути такий жарт.
 
 
У кожному жарті, як кажуть, є частинка правди, бо до свят хочеться бути все-таки стрункішим.
 
 
Хоча для прихильників ЗСЖ (здорового способу життя) головне  — зміцнення і поліпшення здоров’я з допомогою їжі. 
 
Наталя Тарапата, наш гід у світ здорового способу життя, не стомлюється розробляти для нас нові рецепти корисної і смачної їжі.
 
І це вдається на славу — марафони здоров’я, участь у програмах з правильного харчування, тренінги, лекції, розробка власних рецептів здорової їжі, особистий приклад на стадіонах і у спортивних залах — і результат чудовий! Треба брати гарні приклади — перед святами давати собі обіцянки і виконувати! 
 
До свят у Наталі вже є цілий записничок смачного і корисного. Давайте спечемо собі імбирне печиво з авокадо — інтригує і назва, і результат!
 
Потрібно: яйце, авокадо (чудово заміняє масло), кеш’ю — 50 г, цільнозернове борошно — 160 г, мед 50 г, какао — 15 г, сода — чайна ложка, сіль, лимонний сік, по 5 г або за смаком спеції: кориця, імбир, мускатний горіх, коріандр.
 
Для топінгу: кефір — 40 г, агар-агар — 4 г, білок 1 яйця, зерна гранату, чайна ложка меду. Змолоти горіхи на борошно або за бажанням частину порубати шматочками.
 
Блендерити очищене авокадо, яйце, мед, додати соду, сіль, лимонний сік, спеції, горіхове та цільнозернове борошно. Сформувати  і запікати при 180 градусах 10-15 хвилин.
 
Для топінгу приготувати суміш агар-агару згідно з інструкцією, додати  кефір, білок та мед і змішати. Покрити топінгом готове печиво і посипати зернами гранату, поки маса не взялася міцним желе.
 
Ягідно-горіховий десерт. У варіанті Наталі — він просто казковий, те, що для святкової ночі й потрібно!
 
Інгредієнти: йогурт чистий або кефір — 40 мл, заморожена ягода — 50 г, вівсяні пластівці — 25 г, какао-порошок — 10 г, грецький горіх — 20 г, кориця за смаком, агар-агар — 4 г.
 
Йогурт блендерити з ягодами, ввести розчин агар-агару, приготований згідно з інструкцією. Поставити у холод на ніч для утворення міцної форми. Розкласти шарами йогурт-вівсяні пластівці з какао -йогурт — горіхи. Посипати корицею за смаком і подавати.
 
То що, продовжимо марафон здорового і смачного життя? Натхнення!