Полтавщина б’є рекорди: аграрії області зібрали 6,3 млн. тонн зерна

18.12.2018
Полтавщина б’є рекорди: аграрії області зібрали 6,3 млн. тонн зерна

Кукурудзу на зерно, яка посприяла рекордному врожаю, продовжують збирати на засніжених полях. (Фото з сайта traktorist.ua.)

Цьогорічний урожай полтавських аграріїв став не тільки найвищим по Україні, а й рекордним для області.
 
 
За словами Сергія Фролова, директора Департаменту АПР місцевої облдержадміністрації, це найбільший результат за всю історію хліборобства на Полтавщині.
 
 
Левову частку в збіжжі дала кукурудза. Її зібрали понад 4 мільйони тонн. При цьому наприкінці минулого тижня полтавським аграріям ще залишалося зібрати близько 70 тисяч гектарів товарної кукурудзи.
 
 
«На сьогодні вартість зерна залишилася практично на рівні минулого року. Ми розуміємо, що йде процес інфляції й ціна має бути вища», — зауважив Сергій Фролов. Він також підтвердив, що в області не вистачає елеваторних потужностей для зберігання та переробки отриманого врожаю, і це впливає на вартість зерна.
 
Тим часом рекордний за всі роки незалежності України урожай нинішнього року забезпечив надходження валютної виручки від експорту агропродукції, яке зміцнило гривню попри всі політичні, релігійні і воєнні стреси кінця року.