Ветеран української збірної Сергій Семенов завершив індивідуальну гонку Кубка світу на шостому місці

07.12.2018
Ветеран української збірної Сергій Семенов завершив індивідуальну гонку Кубка світу на шостому місці

Ветеран українського біатлону Сергій Семенов на шостому місці завершив індивідуальну гонку Кубка світу в Поклюці. (Фото з сайта biathlon.com.ua.)

Підсумків першої особистої гонки Кубка світу-2018/2019 шанувальникам біатлону довелося чекати на день довше.
 
 
Через сильний туман, який за годину до старту індивідуальних чоловічих перегонів опустився на трасу в Поклюці, організатори змагань вирішили на добу відкласти старт. 
 
«Ми не могли гарантувати рівних умов для усіх спортсменів. Багато тренерів i біатлоністів говорили про те, що не бачать мішеней. Звичайно, хтось може непогано справлятись зі стрільбою в туман, але за таких умов занадто високий ризик того, що гонка перетвориться на лотерею», — так пояснив причини переносу чоловічої «індивідуалки» рейс-директор змагань Борут Нунар.
 
Зайвий день підготовки до гонки «стріляючі лижники» та їхні команди присвятили детальному вивченню прогнозу погоди, котрий обіцяв на час перегонів масштабні опади у вигляді снігу, та розробці на основі метеорологічного прогнозу гоночної стратегії.
 
Так, кращий біатлоніст останніх років Мартен Фуркад вирішив бігти індивідуальну гонку в останніх рядах. Але, як пояснив після фінішу іменитий француз, він помилився з вибором стартової групи (87-й номер). «Із кожним новим колом траса ставала все гіршою. Тож я розумів, що мій єдиний шанс на успіх — це чиста стрільба», — наголосив Фуркад.
 
Зрештою, продемонструвавши ідеальну роботу на стрільбищі, тріумфатор останніх семи Кубків світу, попри не надто швидкісний хід (13-й час — ходом), зумів вирвати перемогу в першій особистій гонці сезону.
 
«Дуже радий, що вдалося виграти, адже стартова гонка — чи не найважча в сезоні», — резюмував чинний володар Великого кришталевого глобуса. Відзначимо, що й двоє інших призерів «індивідуалки» — німець Йоханнес Кюн та австрієць Сімон Едер — без промахів виконали свої вогневі завдання.
 
Серед тих, хто «на нуль» відстрілявся в гонці, був і ветеран української збірної Сергій Семенов. Програвши переможцеві 45 секунд, він посів підсумкове шосте місце й потрапив до так званої квіткової церемонії.
 
«Насправді впродовж усієї гонки було тяжко. Чотири «нулі» в будь-якій гонці — це хороший результат. Ну а ходом — на що готовий, те й отримав», — розповів Семенов.
 
Так само без штрафних хвилин подолав дистанцію й наш Артем Тищенко, котрий, нагадаємо, в дебютній гонці КС-2018/2019 — в одиночному міксті — разом з Анастасією Меркушиною здобув «бронзу».
 
Щоправда, через свою скромну швидкість 24-річний представник Сумщини посів у підсумковому протоколі 31-ше місце. Два промахи, 2 хв. 23 сек. відставання від переможця та 21-й рядок — таким є результат іншого українця, Артема Прими. Четвертий представник «синьо-жовтих» у гонці — Віталій Кільчицький — припустившись трьох промахів, фінішував 74-м, програвши кращому біатлоністу планети 5 хв.41 сек.