Деніел Редкліфф намагається пережити залежність від Гаррі Поттера

04.12.2018
Деніел Редкліфф намагається пережити залежність від Гаррі Поттера

Мабуть, далеко не всі знають такого актора, як Деніел Редкліфф, проте якщо назвати Гаррі Поттера, то всі кивають головою — аякже, знаємо-знаємо.
 
 
І це просто якесь прокляття для акторів, які стають заручниками своєї популярної ролі, точніше героя, якого вони зіграли.
 
 
Так сталося і з самим Деніелом, який після всесвітньо відомої «Поттеріани» набув шаленої популярності, але в професійному плані довести свою спроможність так і не зумів. Більшість ролей, які він зіграв поза успішним проектом, не принесли йому популярності й успіху.
 
На одному з вечірніх британських телевізійних шоу актор зізнався, що нещодавно припинив роботу в театрі і перебуває в екзистенційній кризі.
 
Йому дошкуляє зайва публічність довкола його персони, адже, на його думку, в театр приходили глядачі, яким не цікава сама вистава, — вони приходили подивитися на «Гаррі Поттера».
 
«Хоч як би егоїстично чи самовпевнено це звучало, але їм не цікава моя акторська робота, — поділився своїми роздумами актор. — Я був 11-річною дитиною, коли почав зніматися в кіно, а потім ціле десятиліття персонаж мого кіногероя переслідував мене. Тепер я готовий до нових ролей, мені хочеться спробувати різні амплуа, виявити весь свій потенціал».
 
Зазначимо, актор був зайнятий у двох спектаклях, які поставили за п’єсами «мами» Гаррі Поттера — Джоан Роулінг, кожна з яких тривала по 2,5 години.
 
Щось подібне пережили і партнери Редкліффа по «Поттеріані». Так, Емма Уотсон зайнялася доброчинністю і лишень зрідка знімається у кіно, а Руперт Грінт узагалі вирішив пожити у своє задоволення.