Менше ніж за місяць на Черкащині виявили півдесятка підпільних заправок

30.11.2018
У Городищенському районі на Черкащині в рамках проведення операції «Акциз-2018», працівники податкової міліції та відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями головного управління ДФС у Черкаській області виявили підпільну заправку.
 
 
Як повідомляє прес-служба Черкаської обласної податкової, на заправці зберігали та реалізовували паливно-мастильні матеріали без жодних дозвільних документів на таку підприємницьку діяльність.
 
 
За результатами проведеного огляду із незаконного обігу вилучено понад 8,5 тисячі літрів скрапленого газу, орієнтовною вартістю 137 тисяч гривень.
 
За порушення порядку провадження господарської діяльності організаторам нелегальної заправки загрожують адміністративні санкції.
 
Загалом тільки з початку цього місяця за результатами проведених податковою міліцією заходів припинено діяльність півдесятка нелегальних автомобільних газозаправних пунктів, а з незаконного обігу вилучено 29 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю близько 500 тисяч гривень.
 
До речі, за інформацією черкаського обласного управління ДФС, Уманська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки на тамтешніх автомобільних газозаправних пунктах, де також реалізовували скраплений газ без відповідних дозвільних документів.
 
Правоохоронці вже вилучили документацію, грошові кошти та газозаправне обладнання і встановлюють тих, хто причетний до незаконної діяльності. Винним загрожує до 5 років обмеження волі або до 8 років позбавлення волі.