Тимошенко, яка зараз критикує Порошенка, у 2014 році вимагала здатись Росії — журналіст

30.11.2018
Тимошенко, яка зараз критикує Порошенка, у 2014 році вимагала здатись Росії — журналіст

На жаль, за чотири роки мало що змінилося. Ті самі люди, які виступали проти відсічі Москві в 2014-му, зробили все, щоб у понеділок продемонструвати слабкість України і максимально вихолостити указ про воєнний стан.
 
Про це на своїй «Фейсбук»-сторінці написав журналіст Тарас Шамайда:
 
«Раптом хто забув, нагадаю уривок зі стенограми історичного засідання РНБО 28.02.2014 року:
 
«ТУРЧИНОВ О.В.
 
— Нам потрібна повна мобілізація країни, необхідно негайно почати перекидати наявні війська з центру та заходу на схід та південь. Це життєво необхідно!
 
ТИМОШЕНКО Ю.В.
 
— Ви уявляєте, що почнеться в країні, якщо танки та БТРи почнуть їхати по вулицях міст? Це спровокує масову паніку. Люди почнуть масово тікати з країни. Проблема з продовольством, із паливом... Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю, бо це означатиме програш. Ніякого воєнного стану й активізації наших військ! Ми маємо стати самою мирною нацією на планеті, просто поводити себе, як голуби миру...
 
ТУРЧИНОВ О.В.
 
— Я Вас не перебивав, Юліє Володимирівно. Ще більша паніка буде, коли на Хрещатику будуть російські танки. Ми мусимо зробити все для того, аби бути спроможними захищатися, в тому числі і самотужки, якщо не дочекаємося військової допомоги від Заходу. А для цього потрібно діяти».
(Інтернет-видання ZIK)