За минулу добу окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ

27.11.2018
Упродовж доби 25 листопада окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
 
У дев’яти випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.
 
 
Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень у районах населених пунктів Троїцьке, Луганське, Травневе, Піски, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль та Лебединське.
 
Тут російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Малинового, Водяного, Луганського, Новолуганського та Чермалика.
 
Міномети ж 120-го калібру загарбники тричі застосували біля Троїцького та один раз — у районі Луганського. У ході бойових дій поранення отримали два нашi воїни.
 
За даними розвідки, впродовж неділi чотирьох російських окупантів було знищено, а ще шість загарбників отримали поранення.
 
Станом на ранок 26 листопада ворог вогневої активності у районі проведення операції не виявляв. 
 
Додамо, що на виконання рішення командувача ООС Сергія Наєва, сили спеціальних операцій під прикриттям піхоти та у взаємодії з саперами взяли під повний контроль населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі. Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку бійці ССО підняли під самим носом окупантів український прапор.
 
Спецпризначенці готувалися до проведення операції понад місяць. Зачистка Розсадок дозволила українським бійцям, не порушуючи Мінських домовленостей, змістити лінію фронту на 1,2-1,5 км. За словами спецпризначенців, взяття селища убезпечить місцевих жителів, адже тепер бойові дії будуть вестися далі від помешкань мирного населення.
 
Розсадки, у разі необхідності, можна буде використовувати як плацдарм для відбиття атак бойовиків або для покращення тактичного розміщення Об’єднаних сил у районі Світлодарської дуги.
 
У період кривавих боїв за Дебальцеве поруч із Розсадками проходила так звана «дорога життя». Один iз маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти та боєприпаси, проходив повз село.
 
Населений пункт раніше вже зачищали бійці ЗСУ, проте, через складність організації забезпечення, піхота у селищі не залишалася. Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоч і перебували в «сірій зоні».
 
Останнім часом знахабнілі бойовики вели з боку села обстріли, а за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб унеможливити провокації та дати адекватну відповідь, селище зачистили саме бійці ССО.
 
Вони, підготовлені й досвідчені, вкотре довели, що еліта українського війська за будь-яких обставин дасть відсіч як російським окупантам, та і їхнiм найманцям.