«Олександрія» обіграла «Динамо» і піднялася на другу сходинку у турнірній таблиці

27.11.2018
«Олександрія» обіграла «Динамо» і піднялася на другу сходинку у турнірній таблиці

Програвши «Олександрії», динамівці поступилися суперникові другим місцем у турнірній таблиці. (Фото з сайта fcdynamo.kiev.ua.)

Сподівання, що після неочікуваної домашньої нічиєї «Шахтаря» зі «Львовом» у національній прем’єр-лізі може відродитися чемпіонська інтрига, виявилися не більш ніж швидкоплинним маренням українських футбольних фанатів, котрі останніми роками, як-то кажуть, перебувають на «голод­ному пайку».
 
Хоча після осічки донецької команди в Харкові скоротити відставання від лідера сподівалися у «Динамо».
 
«Ми дуже хотіли перемогти, оскільки «Шахтар» втратив очки, і це була хороша можливість трохи скоротити відставання від них. Але не змогли почати гру так, як повинні були це зробити, а «Олександрія» забила з першого ж свого моменту. Господарі виявилися справжніми щасливчиками і скористалися своїм єдиним шансом, коли відзначилися вдруге», — так прокоментував хід невдалого для себе поєдинку словенський легіонер «Динамо» Беньямін Вербич.
 
Наставник олександрійців Володимир Шаран перед грою не приховував, що його підопічні готуються дати іменитому опоненту справжній бій. Зрештою, взявши гору в запеклому протистоянні, скромна «Олександрія» виграла не тільки у «біло-синіх» локальну битву в 16-му турі, а й досягла стратегічного успіху, потіснивши столичний колектив із другого місця в турнірній таблиці.
 
«Вийшла хороша динамічна гра у виконанні обох команд. Нам не вистачило свіжості, особливо це було помітно в другому таймі, коли було багато технічного браку. Намагалися організовувати атаки через фланги, були хороші виходи, але останній пас сьогодні підводив нас. Ми припустилися на одну помилку більше, і «Олександрія» здобула перемогу», — резюмував наставник динамівців Олександр Хацкевич.
 
За кілька днів до неприємного фіаско в Олександрії, святкуючи свій 60-річний ювілей, президент «Динамо» Ігор Суркіс укотре заявив, що повністю довіряє Хацкевичу, котрий будує нову омолоджену динамівську команду.
 
Так само в цей час прозвучала інформація про ймовірну відставку з поста головного динамівського «селекціонера» нещодавно призначеного Євгена Краснікова, мовляв, останні придбання «біло-синіх» жодним чином не пішли на користь команді.
 
Скочування «Динамо» до третього місця в турнірному протоколі й справді свідчить про не найкращий ігровий тонус команди. Подібного роду пертурбації в турнірній таблиці, без сумніву, знову призведуть до того, що під Олександром Хацкевичем захитається стілець. Утім, як уже не раз наголошував Ігор Суркіс, останнім часом він більше не приймає емоційних рішень. Тож, не виключено, продовжить чекати від своєї команди прогресивних результатів.
 
У позиції глибокого очікування нині застигли й шанувальники іншого столичного клубу — «Арсеналу-Київ», котрий, попри зміни на тренерському містку, продовжує відставати від основного пелетону. У дуелі аутсайдерів — «Чорноморця» та «Арсеналу» — «каноніри» зазнали 13-ї поразки. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 16-й тур. «Шахтар» — «Львів» — 0:0. «Карпати» — «Десна» — 0:2, «Маріуполь» — «Ворскла» — 1:0, «Олімпік» — «Зоря» — 1:1, «Чорноморець» — «Арсенал-Київ» — 2:1, «Олександрія» — «Динамо» — 2:1.
Турнірне становище: «Шахтар» — 41, «Олександрія» — 33, «Динамо» — 32, «Ворскла» — 24, «Десна», «Маріуполь» — 23, «Зоря» — 22, «Львів» — 19, «Олімпік» — 17, «Карпати» — 16, «Чорноморець» — 12, «Арсенал-Київ» — 7.