У Львові впровадять єдиний електронний квиток на громадський транспорт

21.11.2018
У Львові впровадять єдиний електронний квиток на громадський транспорт

Із ЛеоКарткою проїзд забезпечено.

Львівавтодор» оголосив про тендер на впровадження електронного квитка. Інформацію опублікували на сайті Європейського банку реконструкції й розвитку.
 
Технологією безконтактної оплати планують обладнати тисячу одиниць транспорту — 725 автобусів, 150 трамваїв та 125 тролейбусів.
 
Європейський банк реконструкції й розвитку для впровадження інноваційного рішення надає кредит розміром у 10 млн. євро.
 
Запропонований контракт включатиме проектування, обладнання, програмне забезпечення, апаратні засоби, системи впровадження та інтеграційні послуги, а також послуги з технічного обслуговування.
 
Проект також передбачає створення диспетчерської системи, яка включає маршрути, розклади та GPS-відстеження. 
 
Тендер відбуватиметься у два етапи. На першому з них, до 15 січня, прийматимуть технічні пропозиції від компаній без кошторисів.
 
Кошториси пропонуватимуть уже на другому етапі відбору, до якого допустять лише ті компанії, які відповідатимуть умовам закупівлі. 
 
Тендерні процедури триватимуть аж до квітня. Після того як визначать, яка саме компанія впроваджуватиме нову технологію у місті, стартуватиме етап безпосереднього впровадження е-квитка: попереднє тестування обладнання, виготовлення, монтаж, тестування в роботі та розширення функціоналу.
 
Спочатку електронний квиток будуть впроваджувати на електротранспорті, потім на автотранспорті.
 
«Львівавтодор» та ЄБРР підписали  договір на впровадження електронного квитка у Львові ще у 2016 році. А у липні 2017-го проводили тендер на опис ідей щодо дизайну е-квитка, тоді ж за допомогою онлайн-голосування обрали назву.
 
Переможцем конкурсу стала назва «ЛеоКарт», а її автор Андрій Карп’як отримав річний абонемент на всі види громадського транспорту.
 
Варто нагадати, що у Львові ще минулоріч запровадили систему безготівкової оплати проїзду в електротранспорті. Міський голова Андрій Садовий наголошував, що впровадження сучасних розрахункових технологій у сфері громадського транспорту є одним із найголовніших пріоритетів, адже Львів узяв курс на smart city (розумне місто).