Софі Марсо відсвяткувала свій 52-й день народження

20.11.2018
Софі Марсо відсвяткувала свій 52-й день народження

Софі Марсо

Днями відсвяткувала свій 52-й день народження зірка не лише французького, а й, не побоїмося цього слова, світового кінематографа, адже Софі Марсо була, є і, сподіваємось, ще на довгі роки залишиться кумиром багатьох поколінь.
 
 
Її шлях сходження на мистецький олімп схожий на історію Попелюшки, що стала принцесою, адже сама Софі Мопю (справжнє прізвище актриси) також походила з небагатої сім’ї: батько — шофер, а мама — продавчиня.
 
Випадок зробив її шалено популярною: після зйомок у фільмі для підлітків «Бум» відбувся вже не кіношний, а найсправжнісінький бум довкола юної (Софі тоді було лишень 14 років) акторки.
 
Фільм не лише змінив долю підлітка, а й її прізвище — відтоді Софі Мопю стала Софі Марсо (Марсо — назва шосе, яке й привело дівчинку на проби у фільмі). А далі було продовження «Бум-2», нагорода «Сезар» як кращій дебютантці.
 
Уже в 16 років Марсо зіграла з такими зірками, як Катрін Деньов та Жерар Депардьє у «Форті Саган», а ще — стала коханою, а згодом і дружиною польського режисера Анджея Жулавського, який ліпив із неї свою Галатею, працюючи над її інтелектуальним розвитком, адже Софі ніде, крім школи, не навчалася. 
 
Зйомки у «Хороброму серці» з Мелом Гібсоном зробили 29-річну актрису вже зіркою світової величини. А далі були ролі подружки Джеймса Бонда та Анни Кареніної в однойменному голлівудському фільмі. Марсо й сама знімала фільми, пробувала себе в режисурі.
 
Її життя наповнене галасом юрби і родинним затишком, втратою коханих і побаченнями з новими почуттями. Незмінними залишаються лише врода актриси та її незрівнянна привабливість.