Збірна України зазнала перших очкових втрат у груповому раунді Ліги націй

20.11.2018
Збірна України зазнала перших очкових втрат у груповому раунді Ліги націй

Відверто слабо зігравши у захисті, збірна України зазнала розгрому від словаків. (Фото з сайта ua-football.com.)

Хоч як на те сподівався Андрій Шевченко, що в заключному поєдинку групового раунду Ліги націй — проти збірної Словаччини — його підопічні зіграють для вболівальників, подарувати приємні емоції своїм шанувальникам вони не змогли.
 
 
До матчу з «синьо-жовтими» словаки підійшли, маючи значно потужніші мотиваційні стимули, відтак досить легко розгромили експериментальний склад української збірної — 4:1. 
 
Достроково вигравши свою «пульку» й здобувши перепустку на наступний сезон до елітного дивізіону Ліги націй, у матчі зі словацьким колективом у Шевченка та К° не було жодних турнірних завдань.
 
Тож, необтяжений відповідальністю за результат, тренерський штаб збірної України пішов на серйозний експеримент, надавши право участі в матчі резервним кадрам.
 
Як відзначив головний тренер «синьо-жовтих», у матчі зі словаками в Трнаві, в порівнянні з попередніми поєдинками Ліги націй, на поле вийшло близько 60% нових виконавців.
 
Наявне в таких моментах хвилювання аж ніяк не пішло на користь видозміненій українській команді. Відчутно оновлена лінія захисту дала слабину вже на шостій хвилині поєдинку, коли в сітку воріт дублера Андрія П’ятова — Дениса Бойка — залетів «швидкий» м’яч.
 
Загалом, динамівський голкіпер, який проводив лише шостий матч за національну збірну, зіграв далеко не найкращий свій матч у кар’єрі. На думку експертів, два з чоти­рьох пропущених Бойком м’ячів — на совісті голкіпера «синьо-жовтих».
 
Утім нижче своїх можливостей зіграв не тільки Бойко — слабо, по суті, виглядала вся омолоджена команда, котру, як міг, намагався збадьорити її досвідчений капітан Євген Коноплянка. Хоча, як каже Шевченко, негативний досвід — це теж досвід, який дозволить тренерському штабу провести аналітичну роботу на майбутнє.
 
Очевидно, зроблена наставником ставка на вчорашніх гравців молодіжної збірної U-21 не спрацювала, засвідчивши, що рівноцінної заміни травмованим Ярмоленку, Ракицькому, Марлосу в «синьо-жовтих» наразі немає. 
 
Хоча, як наголошує Шевченко, в другому таймі після низки замін гра збірної дещо пожвавилася і якщо не звертати увагу на рахунок, то можна віднайти в програному поєдинку й позитивні моменти.
 
Наскільки повчальним для команди Андрія Шевченка став розгром у Словаччині, покаже товариський поєдинок проти збірної Туреччини, котрий 20 листопада відбудеться в Анталії. Нагадаємо, що цей поєдинок планували провести в Дніпрі, але через не до кінця зрозумілі обставини свій останній у 2018 році матч «синьо-жовті» проведуть на полі суперника. 

ТАБЛО

Ліга націй. Дивізіон В. Група 1. Словаччина — Україна — 4:1 (Руснак, 6; Куцка, 26; Зрелак, 53; Мак, 61 — Коноплянка, 47; У: Бойко, Караваєв, Бурда, Кривцов (Пластун, 14), Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Малиновський, Циганков, Борячук (Коваленко, 62), Коноплянка (Шапаренко, 64)).
Турнірне становище: Україна — 9 (4 матчі), Чехія, Словаччина — 3 (по 3).