У Словаччині жінка потрапила за грати за любов до опери «Травіата» на повну гучність

31.10.2018
Чи любите ви оперу так, як її любить жителька словацького містечка Штурово?
 
Мабуть, ні, адже які треба мати нерви, щоб витримати сварки з сусідами, з’ясування стосунків із поліцією та місцевою владою, і все — заради улюбленої «Травіати», адже саме цю оперу Верді вже багато років поспіль жінка вмикала від самого ранку і до десятої вечора (завважте, не пізніше, хоча навколишнім мешканцям і цілого дня вистачало, щоб дер­тися від класичної музики на стіни власних домівок). На музиці з її динаміків виросло вже ціле покоління.
 
Порушниця спокою пояснювала свою поведінку тим, що їй нібито заважало гавкотіння сусідського пса, але навіть коли собака здох, вона не зрадила своїй звич­ці вмикати динаміки і «труїти» життя сусідів звуками арій.
 
Багато хто з жителів цього району навіть хотів поміняти свої помешкання, але через горе-сусідку впали ціни на житло у кварталі. 
 
У 2015 р. у суперечку втрутилася місцева влада, заборонивши вмикати музику. На якийсь час «звуки му» затихли, але згодом любителька опер знову взялася за старе, лишень змінила репертуар. «Перемир’я» тривало лише два роки, а потім вулиці Штурова знову заполонила «Травіата».
 
Мало того, меломанка вирішила оскаржити рішення мерії у суді. Та, зрештою, справедливість узяла гору і після кількох апеляцій Верховний суд країни підтримав мера міста. Тепер порушниця спокою сидить за ґратами, а сусіди радіють тиші.