Українська прем’єр-ліга: «шахтар» випереджає «Динамо» на три очки

23.10.2018
Українська прем’єр-ліга: «шахтар» випереджає «Динамо» на три очки

Футболісти «Львова» в матчі з «Арсеналом-Київ» здобули свою першу домашню перемогу в ЧУ. (Фото з сайта www.upl.ua.)

Одним із малокомфортних місць для провідних клубів вітчизняного футболу є пауза на матчі національних збірних, одразу після котрих і «Динамо», й «Шахтар» уже не раз втрачали залікові очки.
 
Ось і цього разу повернення українських флагманів до матчів прем’єр-ліги вийшло вельми непростим, хоча, в підсумку, до очкових втрат не призвело.
 
Щоправда, «гірники» були доволі близькими до неприємного проколу в матчі проти «Десни». Залишившись наприкінці поєдинку в меншості, підопічним Паулу Фонсеки довелося шукати додаткові резерви, аби здолати непоступливого новачка елітного дивізіону. Зрештою, переможним для «Шахтаря» став майстерний удар зі штрафного їхнього бразильського новобранця Майкона.
 
Мінімальною перемогою в матчі з «Ворсклою» обмежилися динамівці. Маючи за мету порадувати приємним подарунком свого наставника Олександра Хацкевича, котрий напередодні матчу в Полтаві відсвяткував свій 45-й день народження, «біло-сині» доклали максимум зусиль, аби відсвяткувати п’яту поспіль перемогу над ворсклянами. До слова, був свій ювіляр і в матчі «Шахтар» — «Десна». Голкіпер донеччан Андрій П’ятов провів за «помаранчево-чорних» загалом 400-й поєдинок, за що в подарунок від партнерів отримав (!) тортом в обличчя. Як згодом пояснив досвідчений ветеран, авторів такої розваги — молодих Миколу Матвієнка та Давида Хочолаву — він заніс до свого «чорного списку».
 
Варто відзначити, що жоден iз поєдинків 12-го туру, котрі стали початком другого кола, не завершився внічию. При цьому переможний рахунок щоразу мав мінімальний характер. Навіть у матчі «Маріуполя» та «Зорі», де суперники на двох забили п’ять м’ячів, вирішальним для визначення сильнішого був один точний удар.
 
«Це був не день «Зорі», — пояснив після гри наставник луганчан Юрій Вернидуб. Нереалізоване пенальті Владиславом Кочергіним, вилучення Олександра Караваєва — не найкращі моменти поєдинку, котрі пережив луганський клуб у Маріуполі. А от підопічні Олександра Бабича, хоч і могли розбазарити перевагу в три м’ячі, все ж відсвяткували, загалом, десяту вікторію під керівництвом свого нинішнього керманича.
 
Святкували минулих вихідних успіх також «Львів», «Олімпік» та «Олександрія». Останні під керівництвом Володимира Шарана знову демонструють переможний хід, і після звитяги над «Карпатами» (третьої поспіль у чемпіонаті) міцно закріпилися на третій сходинці турнірної таблиці. До слова, за підсумками туру саме наставника олександрійців УПЛ назвало кращим тренером «уїк-енду».
 
Подібних регалій у нетривалій тренерській кар’єрі В’ячеслава Шевчука наразі немає. Проте вже в другому поєдинку на чолі «Олімпіка» молодий спеціаліст відчув смак тренерських перемог. Своєрідна прем’єра відбулася i в історії «Львова», котрий, мінімально здолавши «Арсенал-Київ», здобув свою першу домашню перемогу в ЧУ. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 12-й тур. «Шахтар» — «Десна» — 1:0, «Маріуполь» — Зоря» — 3:2, «Ворскла» — «Динамо» — 0:1, «Львів» — «Арсенал-Київ» — 1:0, «Олімпік» — «Чорноморець» — 1:0, «Олександрія» — «Карпати» — 2:1.
 
Турнірне становище: «Шахтар» — 31, «Динамо» — 29, «Олександрія» — 25, «Ворскла» — 18, «Маріуполь» — 17, «Олімпік» — 15, «Зоря», «Львів» — 14, «Десна» — 13, «Карпати» — 10, «Чорноморець» — 9, «Арсенал-Київ» — 7.