«Донбас» припинив боротьбу за Континентальний кубок з хокею

23.10.2018
«Донбас» припинив боротьбу за Континентальний кубок з хокею

«Донбас» припинив свої виступи на міжнародній арені в нинішньому сезоні. (Фото з сайта hcdonbass.com.)

Успіх, якого в 2013 році досяг «Донбас» на міжнародній арені під головуванням Юліуса Шуплера, спонукав керівництво донецького клубу вдруге запросити цього словацького наставника для роботи з командою. Щоправда, його повторний прихід до «Донбасу» не супроводжувався масовим приходом до клубу досвідчених виконавців. Навпаки, підписавши влітку новий контракт з «червоно-чорними», Шуплер опинився в колі молодих і малодосвідчених хокеїстів, для котрих успіх у поточному Континентальному кубку виявися недосяжною метою, хоча, думається, керівництво клубу мало стосовно цього турніру вельми амбітні плани.
 
Вийшло так, що задля підготовки до КК-2018/2019 «Донбас» пожертвував лідерством у чемпіонаті країни, опустившись перед стартом у єврокубку на третю сходинку в турнірній таблиці ЧУ. Зрештою, здалося, що перегрупування дасть свої плоди й «Донбасу» вдасться подолати перший раунд Континентального кубка. Дві упевнені перемоги у групі — над ісландським чемпіоном «Вікінгаром» та іспанським колективом «Чурі Урдін». Для проміжного успіху «Донбасу» залишалося здолати господаря турніру — латвійський «Курбадс». Проте, як наголошують експерти, для третьої, заключної, перемоги «Донбасу» не вистачило досвіду.
 
«Хлопці грали добре, старалися, але по грі було помітно, що бракує досвіду в таких вирішальних матчах. Брак досвіду — це найосновніше. Наступного року ця команда буде набагато сильніша, набагато упевненіша. Багато хокеїстів вже пройшли другий Континентальний кубок для себе. Віримо, що досвід, придбаний на цьому турнірі, допоможе хлопцям наступного року», — так прокоментував гру чинного чемпіона країни президент Української хокейної ліги Сергій Варламов.
 
При цьому, на думку Юліуса Шуплера, конкретною причиною невдачі «Донбасу» в матчі з латвійцями стала мала кількість голевих моментів у заключному періоді гри.
 
«Звичайно, цей фінал був дуже складним. Ми не грали погано, було протистояння тактик у форматі 5 на 5. Гравці старалися, билися до кінця. Ми хотіли порадувати своїх уболівальників, і дякуємо їм за підтримку», — наголосив словацький наставник.
 
Так, маючи підтримку вболівальників, «Донбас» боровся за перемогу до фінальної сирени, але, на думку гравця донецької команди Даніїла Скрипця, українському чемпіону забракло вдачі. 
 
Тепер, завершивши свої виступи на міжнародній арені й пропустивши до наступного кола КК латвійський колектив, «Донбас» може повністю сконцентруватися на внутрішніх баталіях, перемога в яких необхідна клубу для чергової спроби підкорити єврокубок. Поки ж тріумф 2013 року в Континентальному кубку залишиться для донецького колективу орієнтиром, на котрий, вочевидь, і буде орієнтуватися Шуплер та К°. 

ТАБЛО

Континентальний кубок. Другий раунд. Група С. «Курбадс» (Латвія) — «Донбас» (Україна) — 2:1, «Донбас» — «Вікінгар» (Ісландія) — 6:3, «Донбас» — «Чурі Урдін» (Іспанія) — 6:2.
Турнірне становище: «Курбадс» — 9, «Донбас» — 6, «Вікінгар» — 3, «Чурі Урдін» — 0.