Окупанти готуються до «виборів»: як реагує фронт

19.10.2018
Упродовж 17 жовтня ситуація в районі проведення Операції залишалася контрольованою Об’єднаними силами.
 
Окупанти 17 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
Під час обстрілів сім разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
 
«Зокрема, декілька розривів заборонених Мінськими угодами мін калібру 120 мм зафіксували наші військові поблизу Талаківки. Також неодноразово під мінометними обстрілами калібру 82 мм перебували позиції підрозділів Об’єднаних сил у районі Гнутового, Лебединського та Широкиного, — повідомив у четвер на брифінгу Дмитро Гуцуляк, речник прес-центру Міноборони України. —
Поблизу цих населених пунктів, а також у районі Авдіївки, Новотроїцького, Верхньоторецького, Новомихайлівки, Старогнатівки, Павлопіля російсько-окупаційні війська вели непоодинокі обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські захисники декілька разів відкривали вогонь у відповідь без порушення Мінських угод». У ході бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби поранено.
 
Від початку вчорашньої доби станом на 11.00 зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли позицій наших військових на Донецькому напрямку, зокрема, поблизу Гнутового та Водяного. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
 
Тим часом, за інформацією Головного управління розвідки МОУ, російське окупаційне командування продовжує «промивати мізки» населенню тимчасово окупованих територій Донбасу, аби забезпечити «явку» на так званих «виборах» 11 листопада.
 
«Зокрема, серед місцевих жителів та особового складу російських вояків інтенсивно поширюються чутки про надання Російською Федерацією фінансової допомоги окупаційним адміністраціям, що у подальшому може вплинути на підвищення грошових виплат працівникам бюджетної сфери та військовослужбовцям російських окупаційних військ, — зазначає Дмитро Гуцуляк. — Крім того, з другої половини жовтня у підрозділах противника, в яких відпрацьовані списки для участі в голосуванні, розпочато виплату грошового забезпечення із заборгованості. Водночас з отриманням російськими військовими грошей, на адресу окупаційного командування почали надходити численні звернення місцевих так званих «органів влади» з вимогою обмежити вихід особового складу за межі розташування підрозділів». Бо вояки, щойно отримавши «зарплату», почали «святкувати».