Несерйозне кіно про серйозне: у прокат вийшла українська комедія «Скажене весілля»

10.10.2018
Несерйозне кіно про серйозне: у прокат вийшла українська комедія «Скажене весілля»

Продюсером «Скаженого весілля» став телеведучий Юрій Горбунов, який зіграв роль тамади.

У прокат вийшла комедійна кінострічка «Скажене весілля» від кінокомпанії Film.ua. «Скаженим» продюсером українського фільму став Юрій Горбунов, який також зіграв роль тамади Назарія Запахлюка, перевтілившись в образ із довгим волоссям та вусами. Режисер фільму — Влад Дикий.
 
Чому «Скажене весілля»? А тому, що цей український фільм не лише комедійно показує традиції, а й демонструє філософію любові, якій немає перешкод та меж.
 
За сюжетом, донька Василя Середюка, яка навчається у Франції, має привезти нареченого в рідне село Яблунівку. Нареченим батько — керівник сільського Будинку культури — уявляє... Олега Винника. 
 
Проте неочікувано Катерина привозить... афрофранцуза на ймення Франсуа, який, утім, відповідально підготувався до поїздки, навіть вивчив українську мову та українські традиції.
 
Проте навіть це не допомогло, батько дівчини категорично відмовляється від всіляких святкувань і весілля. Бажаючи доньці за нареченого українця, люблячий татусь створює так зване сватання, куди особисто запрошує всіх колишніх хлопців Катерини... (Тут-таки в епізодичній ролі проявили себе актори з гумористичного дуету «Загорецька Любов Степанівна»).
 
А Франсуа й Катерина всі перешкоди долали з легкістю. На їхньому боці — і мати нареченої Галина Середюк. 
 
У «Скаженому весіллі» порушено проблему й сусідства, коли один одному солі на хвіст насипають. У сусіда Тараса, який тішиться щастям своєї доньки, он теж зять іноземець, Ашот. Але Василю Середюку, щоб мати душевний спокій, треба немало пережити. 
 
У головних ролях: Назар Задніпровський — батько нареченої Василь Середюк, Поліна Василина — наречена Катерина, Джимі Воха-Воха — наречний Франсуа, Леся Самаєва — мати нареченої, Олександр Кобзар — сусід Тарас, Віра Кобзар — дружина сусіда Оксана, Інна Приходько — дочка сусіда Оля, Арам Арзуманян — зять сусіда Ашот.
 
А в епізодичній ролі зіграв навіть шалено популярний серед жіноцтва різного віку поп-співак Олег Винник, який виконує роль самого себе — суперзірки. У ролі сільських попів — колеги по співочому цеху Монатік і Потап. Олег Винник і Потап співають разом у стрічці «Найкращий день». Словом, видно і чути, що продюсерський центр Олексія Потапенка GMozgi Entertainment та «Прототип продакшн» (Film.ua Group) разом продюсували фільм «Скажене весілля». 
 
Нагадаємо, проект повнометражної комедії «Скажене весілля» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Частка держфінансування становить 3 млн. 240 тис. грн., загальний бюджет картини — 10 млн. 800 тисяч гривень. 
 
За жартівливим антуражем комедії варто шукати глибший зміст. Глядач мимоволі наближається до серйозних тем самоідентифікації українців і толерантності до людей з іншим кольором шкіри та іншими думками і світосприйняттям. Іронію викликають нарочиті жадібність, показовість, нетерпимість до іншого. 
 
Француз Франсуа у фільмі навіть уявляє себе козаком, а сучасну Україну — Диким полем. А наприкінці він каже: «У вас тут усе — як у Франції». Такий оптимістичний реверанс уселяє надію, що справді кожна українська Яблунівка стане цивілізованою Європою. 
 
«Скажене весілля» за перший уїк-енд зібрало скажений бокс-офіс — 13,112 млн. гривень! — повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко. — Ці гроші в касу принесли 149 423 глядачі! Здається, це новий рекорд для українського кіно».