На Тернопільщині створили сучасну карту найцікавіших пам'яток краю

05.10.2018
На Тернопільщині створили сучасну карту найцікавіших пам'яток краю

Тернопільщина давно прагне здобути лаври одного з найпопулярніших туристичних регіонів України, і підстави для цього в регіону вагомі.
 
Саме тут розташована і майже третина всіх старовинних замків та фортець України, і унікальні гіпсові печери, і одне з див України — Дністровський каньйон, і ціла низка єдиних у своєму роді сакральних пам’яток, і ще багато інших надзвичайно цікавих для любителів відкривати світ об’єктів.
 
На допомогу останнім і було нещодавно створено, за сприяння фахівців компанії МagneticOne Municipal Technologies, багатофункціональну інтерактивну туристичну карту.
 
Як розповів журналістам керівник цієї компанії і головний розробник карти Володимир Подобівський, її створено на американській платформі і продумано так, щоб там міг швидко і легко орієнтуватися кожний бажаючий — як знайти бажаний об’єкт, так і дізнатися всю потрібну інформацію щодо нього.
 
Причому не лише українською, а й англійською, російською і польською мовами (у перспективі, за побажанням Управління туризму облдержадміністрації, буде можливість ще й ...китайською).
 
Наразі на карті трохи більше сотні об’єктів. Вона працює лише у тестовому режимі, однак незабаром буде доповнена (в тому числі й інформацією щодо соціальної інфраструктури) і стане доступною кожному.
 
Як зазначає прес-служба Тернопільської облдержадміністрації, це перша така в Україні інтерактивна і мультимовна туристична карта регіону.
 
Ознайомитися з нею можна за посиланням