На Світлодарській дузі активізувались розвідники терористів: армійці не виключають штурму

03.10.2018
Упродовж доби 1 жовтня ситуація на передовій, як і в попередні дні, була напруженою, але цілком контрольованою Об’єднаними силами.
 
Окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі — чотири рази із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
 
Упродовж усієї доби понеділка ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Позиції Об’єднаних сил у районі населеного пункту Водяне противник обстріляв із мінометів 120-го та 82-го калібрів, а по опорних пунктах біля Луганського двічі відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм.
 
Також по захисниках Луганського окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.
 
Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та шістьох поранено.
 
Крім того, ввечері понеділка російські окупанти, цинічно порушуючи будь-які правила ведення війни та норми загальнолюдської моралі, здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне.
 
Ворог обстрілював житловий сектор цього села на Приазов’ї з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів 82-го та 120-го калібру, витративши загалом 31 артилерійський снаряд i 16 мін.
 
Обстріл вели не по позиціях Збройних сил України, а по житловому сектору населеного пункту.
 
Наслідки злочину російсько-окупаційних військ наразі уточнюють представники української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ.
 
Станом на сьому годину ранку вівторка противник тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил. На Маріупольському напрямку — з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї поблизу населених пунктів Водяне та Лебединське, а по опорних пунктах наших військ у районі Кримського — також із гранатометів. Важке озброєння не застосовували. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
 
Тривожною є інформація від українських армійців, які зараз воюють із ворогом у найгарячішій точці фронту — на Світлодарській дузі. Наші хлопці розповідають, що розвідники терористів активізувалися, їхні вилазки почастішали, бойовики промацують стежки поблизу українських позицій.
 
Противник відкриває вогонь, як тільки помічає рух військових, хоча раніше, за неписаними правилами, удень по бійцях із лопатою, які укріплювали свої позиції, не відкривала вогонь жодна сторона.
 
«Серед білого дня і вночі постійно стріляють, відкривають вогонь. Як тільки бачать ціль — відкривають вогонь», — розповів боєць із позивним «Сокіл».
 
За словами захисників, можливо, терористи готуються до наступу. «Вилазки ближче до нас, перевіряють місцевість, стежки, які вільні. Можливо, це підготовка до їхнього штурму», — зазначив військовий із позивним «Полковник».