Український журналіст став лауреатом престижного міжнародного конкурсу вокалістів в Італії

28.09.2018
Український журналіст став лауреатом престижного міжнародного конкурсу вокалістів в Італії

Максим Лозовий (праворуч) у залі театру Малатеста.

Конкурс для виконавців класичної музики та академічного вокалу Open International Auditions зібрав найкращих співаків з усього світу.
 
 
Три дні поспіль вони демонстрували свої таланти на сцені оперного театру в італійському місті Монтефіоре.
 
 
До складу журі ввійшли доценти та педагоги провідних консерваторій Європи, концертуючі артисти, а також композитори.
 
Рівень майстерності виконавців оцінювали за 100-бальною системою: володіння голосом, техніка та артистизм. У підсумку, лауреатом конкурсу Другого ступеня став житель Херсона Максим Лозовий, який уперше взяв участь у міжнародному конкурсі такого високого рівня.
 
— Я простий хлопець з українського містечка, який обожнює класичну музику та оперний спів, — визнає Максим Лозовий. — У журі були італійці, які співали у різних театрах світу. Вони багато чули та бачили, тож мені трохи лячно було виходити на сцену. Дуже переживав за свій акцент та вимову, адже виконував арії та пісні італійською.
 
Лауреат з України зміг узяти участь у гала-концерті. Після виступу італійські глядачі потисли руку Максиму Лозовому та сказати йому щирі слова подяки за чудовий виступ.
 
Представник від України на міжнародному конкурсі розповів, що в його віковій категорії були виконавці з Італії, Китаю, Болгарії, Росії та Казахстану. Якщо минулого року українці взагалі не брали участі в конкурсі, то в 2018 році поїхало одразу декілька конкурсантів від нашої країни.
 
Отримати перемогу Максиму Лозовому допомогли досвідчений педагог Айгуль Насуртдінова та відмінний концертмейстер Мар’яна Курбановська.
 
До приїзду в Італію український співак зміг відшліфувати своє мистецтво співу під час гастрольного туру по містах нашої країни з концертною програмою «Музика — мій шлях!»
 
Восени минулого року Максим Лозовий отримав гран-прі на міжнародному конкурсі-фестивалі вокалу, а також виконав гімн України на церемонії відкриття десятого інвестиційного форуму «Таврійські горизонти» у Новій Каховці.
 
Сам лауреат визнає, що музика — це його покликання з дитинства, а ось захоплення спортивною журналістикою — швидше хобі та додатковий заробіток.
 
Баритон із Херсона Максим Лозовий мріє допомагати таким же ентузіастам співу, як він сам, та створити групу молодих талантів з усієї України. Адже разом набагато легше пробитися на велику сцену, збирати повні зали та оплачувати витрати, пов’язані з орендою приміщення й техніки.