У Харкові сусіди продовжують боротися з чемпіонкою світу з фехтування на візках через пандус

07.09.2018
У Харкові сусіди продовжують боротися з чемпіонкою світу з фехтування на візках через пандус

Ганні Пашковій доводиться відстоювати право мати пандус до будівлі, в якій мешкає. (Фото з сайта nnd.name.)

Сусіди членкині Національної паралімпійської збірної з фехтування Ганни Пашкової написали заяву до суду з проханням покарати її за незаконну відеозйомку.
 
У результаті, й без того непристойна харківська історія, яка неабияк сколихнула громадськість наприкінці серпня, отримала ще більш цинічне продовження. 
 
Скандал виник через пандус. З проханням встановити його спортсменка звернулася до мерії, де одразу ж пішли їй назустріч. Утім робітники, якi привезли збірні конструкції, несподівано наразилися на рішучий спротив сусідів.
 
Поки Ганна з’ясовувала причину, виник жорсткий конфлікт, один з епізодів якого вона записала на відео й виклала у соціальних мережах.
 
«Ролик» за кілька днів зібрав понад мільйон переглядів, після чого до будинку по вулиці Кричевській, 20 почали їхати журналісти і просто небайдужі люди.
 
Їхню цікавість зрозуміти можна, адже приведені борцями з пандусом аргументи важко назвати логічними.
 
Одна з жінок, наприклад, пояснила свою незгоду тим, що впорядкований спуск знизить вартість її квартири. Вона також побоюється нашестя до під’їзду безхатченків та наркоманів.
 
Були закиди й на кшталт відсутності документів на будівництво, але ці палкі претензії швидко «остудив» заступник голови адміністрації Київського району Харкова Володимир Івлєв.
 
«Згідно iз законодавством, пандусами повинні бути обладнані всі багатоквартирні будинки, а не лише ті, де живуть інваліди, — сказав він. — Для цього не потрібні спеціальна постанова міськради, відведення землі та дозвіл сусідів». 
 
Але останні, схоже, не змирилися з поразкою й далі продовжують війну. До речі, сам пандус уже встановили. Ним користується не лише спортсменка, яка, готуючись до європейського турніру, постійно виїжджає на тренування, а й молоді матусі з дитячими візочками.