Попри «шкільне» перемир’я окупанти на Донбасі щодня збільшують кількість обстрілів

07.09.2018
Ситуація в районі проведення бойових дій на сході України в середу залишалась контрольованою Об’єднаними силами.
 
5 вересня окупанти 31 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ. Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, противник при цьому не застосовував.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Незважаючи на дію «шкільного» перемир’я, противник щодня збільшує кількість обстрілів.
 
Так, упродовж доби ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Шуми, Новгородське, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.
 
Також російсько-окупаційні війська цинічно обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий сектор населеного пункту Красногорівка, у результаті чого виникла пожежа та був пошкоджений житловий будинок. Силами військовослужбовців i підрозділу ДСНС України, залученого до складу Об’єднаних сил, пожежу локалізували.
 
Під час ведення бойових дій загинув 20-рiчний Максим Авдiєнко з Чернiгiвщини, а ще троє отримали поранення. За даними розвідки, за цей же період трьох бойовиків російсько-окупаційних формувань було знищено, ще сімох —  поранено.
 
Станом на ранок 6 вересня окупанти чотири рази обстріляли позиції наших військ. На Донецькому напрямку — з гранатометів i стрілецької зброї в районі Мар’їнки, на Маріупольському напрямку — з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — поблизу населених пунктів Чермалик i Водяне. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, посол ОБСЄ Тоні Фріш відвідає лінію зіткнення на Донбасі 6-12 вересня й перебуватиме в зоні конфлікту як на підконтрольних уряду Україні територіях, так і на непідконтрольних.
 
Планується зустріч з утримуваними в неволі українцями. Нагадаємо, що, за інформацією голови СБУ Василя Грицака, станом на кінець першого місяця літа підтримувані Росією бойовики утримували на Донбасі 113 українців.