Реформи змінних урядів калічать земельний потенціал України — президент НААН

05.09.2018
За період проведення земельної реформи значна кількість проблем у сфері землекористування та земельних відносин загострилась.
 
Таку заяву зробив президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало.
 
«З огляду на ситуацію, що склалася, виникає нагальна потреба розробити нові еколого-економічні підходи до аграрного землекористування та всебічного обґрунтування тих пріоритетів, які визначили б принципово нові шляхи раціонального використання земельних ресурсів. Адже метою повинно стати підвищення ефективності використання потенціалу земель сільськогосподарського призначення, розвитку високоефективного конкурентоспроможного сільськогосподарського виробництва, мінімізації та досягнення нейтрального рівня деградаційних процесів», — вважає він.
 
За словам президента НААН, сьогодні існує необхідність розробки стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування.
 
Національний науковий центр «Інститут землеробства НААН» у співпраці з науковими установами Національної академії аграрних наук України вже виконав комплекс досліджень iз розвитку наукових основ формування та впровадження систем землеробства, що є підґрунтям для опрацювання стратегічних напрямів новітніх ґрунтозахисних систем землеробства та землекористування в Україні.