Андрій Шевченко оголосив список викликаних у збірну України легіонерів

22.08.2018
Андрій Шевченко оголосив список викликаних у збірну України легіонерів

Андрій Шевченко. (Фото з сайта zik.ua.)

Неначе нещодавно відгриміла кваліфікація до світової футбольної першості, а вже незабаром стартує новий турнір — Ліга Націй, — на кону якого стоятиме путівка до фінальної стадії чемпіонату Європи-2020. 
Боротьба нашої «жовто-синьої дружини» розпочнеться матчем із командою Чехії вже 6 вересня.
 
 
Першими запрошення виступити за збірну отримали наші легіонери. Головний тренер збірної викликав на найближчі матчі вісьмох футболістів, які виступають за кордоном.
 
 
До списку обраних потрапили: Андрій Лунін («Реал», Іспанія), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Андрій Ярмоленко («Вест Хем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Генк», Бельгія), Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Євген Хачеріді (ПАОК, Греція) та Євген Макаренко («Андерлехт», Бельгія).
 
До резервного списку потрапили нападник Євген Селезньов («Акхісар Беледієспор», Туреччина) та захисник Василь Кравець («Луго», Іспанія).
 
Нарешті отримає свій шанс український гравець «Генку» Руслан Маліновський, який феєрить у кожному матчі своєї команди. Півзахисник забиває в п’яти матчах поспіль і кожен гол це як витвір мистецтва, а штрафні удари невдовзі стануть фішкою у виконанні Руслана.
Якщо Маліновський уже «заграний» за національну команду, то його колезі по бельгійському чемпіонату — Роману Яремчуку — заважали травми. Гравець «Гента» непогано розпочав сезон і має всі шанси нарешті дебютувати за збірну України.
Ще один новоспечений «бельгієць» повертається до списку «збірників» — Євгена Макаренка викликали до команди вперше з 2014 року.
 
Якщо запрошення вищезгаданих футболістів не викликає ніяких питань, адже вони мають стабільну ігрову практику, то поява в цьому списку Олександра Зінченка виглядає трохи дивною.
 
Півзахисник «Манчестер Сіті» останнім часом не те, що не грає, а й не потрапляє навіть до заявки на матчі своєї команди. Сподіваємося, що, викликавши до збірної Зінченка, Андрій Миколайович знає, що робить.
 
Після паузи повертається в ряди збірної і Євген Хачеріді, який досить упевнено відчуває себе в новому чемпіонаті.
 
Отримав виклик і голкіпер мадридського «Реалу» Андрій Лунін. Його місце в іспанській команді поки що не визначене, але він серйозно може конкурувати зі старожилом наших воріт — Андрієм П’ятовим. З упевненістю можна сказати, що свій шанс молодий воротар не втратить.
 
Ну й останніми в списку Шевченка значаться наші «ветерани» — Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка. Вони навіть за відсутності ігрової практики отримують виклик до збірної, адже вже багато років залишаються беззаперечними лідерами команди.
 
Імена представників вітчизняних клубів Шевченко оголосить трохи пізніше. Узагалі головний тренер збірної говорить коротко: неважливо як, головне потрапити до фінальної стадії Євро-2020. З ним важко не погодитись.
 
Якщо наша національна команда не обходиться без своїх багаторічних лідерів, то не виклик до збірної Аргентини Ліонеля Мессі виглядає дуже й дуже дивним.
 
Адже уявити команду без багаторічного лідера атак практично неможливо. Здається, невдачі на останньому мундіалі дуже надламали аргентинця і він ще не готовий повертатися до національної команди.