У жителя Шанхая миші згризли усі збереження

01.08.2018
Житель Шанхая Цзао Цзиян, простий робітник, який мріяв дати освіту своїм дітям і забезпечити старість батькам (нагадаємо, що пенсію в Китаї отримують не всі, скажімо, сільські жителі її не отримують узагалі), довго відкладав гроші, і коли назбирав 7 із лишком тисяч юанів (приблизно 775 фунтів стерлінгів), то попрохав свою дружину зашити їх у кишені пальта. 
 
Якою ж гіркою розпукою для нього стало те, що голодні миші знайшли у шафі його «заначку» і поточили її, а власник заощаджень залишився взагалі без будь-яких збережень.
 
Китаєць кинувся до різних банківських установ, щоб відновити пошкоджені купюри, але всі вони відмовилися — занадто вже гризуни постаралися, залишивши лишень якісь огризки від банкнот.
 
Зглянувся над бідою пана Цзияна лишень Сільський комерційний банк Шанхая, який погодився прийняти пошкоджені купюри за умови, що власник якимось чином зможе їх склеїти.
 
Ну що ж, китайців недарма вважають людьми працьовитими і скрупульозними: сподіватимемось, що і цього разу «китайське диво» допоможе постраждалому провести ювелірну «операцію» з відновлення банкнот.
 
А на майбутнє усім щасливим власникам валюти порадимо тримати гроші не під матрацом, у панчохах чи кишенях пальта, а в банках. Принаймні скляних, закритих кришкою, до яких ні гризуни, ні міль, ні вологість не доберуться...