Ляшко обурився порушенням мораторію на вивіз українського лісу-кругляка

17.07.2018
Ляшко обурився порушенням мораторію на вивіз українського лісу-кругляка

Олег Ляшко хоче, щоб український ліс служив українцям.

Цим фактом обурився Олег Ляшко. Політик дорікнув і країнам ЄС, і українській владі, зокрема антикорупційним органам, які допускають порушення мораторію на вивіз лісу-кругляка, запровадженого в інтересах вітчизняних деревообробників за ініціативи Радикальної партії.
 
За словами політика, замість того, щоб допомагати українцям боротися з контрабандою лісу — в ЄС її покривають.
 
На підтвердження своїх слів лідер Радикальної партії навів результати розслідування європейських експертів, які встановили, що під виглядом дров з України вивозяться мільйони тонн необробленої деревини, які потім використовують для виготовлення меблів, котрі продаватимуть українцям втридорога.
 
Ляшко пропонує — всім, хто хоче наш ліс, привозити в Україну обладнання, будувати заводи і давати роботу українцям.
 
«Де СБУ, де НАБУ, митники, де всі інші? Чому ви закриваєте на це очі? Думаю, що відповідь очевидна — тому що кришують. А Євросоюз, наші хвальоні партнери, чому ви мовчите? Тому що гроші не пахнуть. Спочатку вони хотіли добитися скасування мораторію, а коли побачили, що не виходить, — вирішили закрити очі на це. І вони нас учать боротьбі з корупцією? Ви самі для початку боріться з корупцією, щоб ваші фірми-виробники не використовували контрабандний, незаконний ліс», — обурився лідер РПЛ.
 
Більше того, за інформацією політика, його закон про криміналізацію контрабанди лісу Президент збирається ветувати, бо влада також «в долі». Аби покласти край вивезенню кругляка з України, Олег Ляшко доручив своєму заступнику Віктору Галасюку зустрітися з керівником ДФС Мирославом Проданом, зібрати нараду, узгодити план дій і зобов’язати митників перевіряти кожен вагон, який виходить з України. 
 
«До мене доходять чутки, що хочуть заветувати наш закон. Ми там пропонуємо 12 років тюрми за контрабанду лісу. Українці повинні знати: ті, хто хочуть заветувати наш закон, — кришують контрабанду. Тому що будь-яка нормальна людина повинна боротися за те, щоб ліс не вивозили. Не вирубували по-варварськи, не позбавляли українців права бачити цей ліс, гуляти в лісі, і українських виробників переробляти цей ліс», — зазначив Ляшко.
 
І додав: заради того, щоб діти бачили ліс не лише зі сторінок підручника, а їхні батьки мали роботу — готовий на все. 
 
Ще один важливий момент — запровадження державних програм з відновлення зелених насаджень. На переконання Олега Ляшка, не лише деревообробники мають ставитися відповідально до природних багатств — держава також повинна займатися вирішенням цієї проблеми. Ляшко пропонує діяти за простим принципом: вирубав дерево — посади нове.