Від 5 до 18 тисяч євро: Google надає українським школам гранти на комп'ютеризацію

17.07.2018
Від 5 до 18 тисяч євро: Google надає українським школам гранти на комп'ютеризацію

Стосунки «дитина і комп’ютер» варто переводити в конструктивне русло.

Компанія Google минулого тижня закінчила приймати заявки на конкурс грантів до 8 тисяч євро на освітні проекти з комп’ютерних наук. Участь у ньому могли взяти школи та некомерційні організації.
 
Як повідомили на офіційному блозі Google Україна, ініціатива, яку потенційні конкурсанти подавали на грант, повинна була мати чітке спрямування: надати дітям у віці від 5 до 18 років можливість дослідити сучасні технологічні надбання і навчитися ними користуватися.
 
Акцентовані гранти на освіті дівчат та дітей, які тільки розпочинають знайомство з комп’ютерними науками.
 
Переваги при відборі матимуть проекти, зорієнтовані на освіту нацменшин, соціально-вразливих верств населення, людей з особливими освітніми потребами. Збільшує шанси на грант долучення партнерських зв’язків з іншими школами та організаціями.
 
Додасть балів конкурсантам і масштабність проекту. Зокрема, якщо він зорієнтований на кількасот учнів і передбачає продовження задекларованих навчальних проектів на постійній основі.
 
Оскільки подібні конкурси в Україні останнім часом проводяться перманентно, українським школам варто було б ознайомитися з їхніми вимогами, щоб ретельніше підготуватися до наступної нагоди отримати навчальний грант. Наприклад, критерії розгляду проектів від Google були такими:
 
— Учасник має бути зареєстрованою некомерційною організацією чи школою (для шкіл можуть вимагати додаткового юридичного дозволу).
— Ініціатива має орієнтуватися на студентів, які є новачками в комп’ютерних науках, і включати в себе як мінімум дві години практичних навчальних заходів у галузі комп’ютерних наук.
— Фінансування не може використовуватися винятково на придбання обладнання (планшети, телефони, робототехніка тощо).
Для участі в таких конкурсах зазвичай треба заповнити і надіслати відповідну стандартну форму.
 
Події, на яких виграватимуть гранти від Google, відбудуться або стартуватимуть під час Europe Code Week, 6-21 жовтня 2018 року.
 
Якщо в потенційних чи реальних конкурсантів виникнуть додаткові запитання, компанія пропонує надсилати їх на адресу [email protected]